Samit Ukrajina-NATO, Šolc traži još šest “patriota”; Uhapšen osumnjičeni za pripremanje atentata na Zelenskog

Radio Titograd

19.04.2024, 07:28h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Na vanrednom sastanku Samita Ukrajina-NATO na kojem će učestvovati i predsjednik Volodimir Zelenski razmatraće se pitanje ukrajinske protivvazdušne odbrane. Njemački kancelar Olaf Šolc poručuje da traži još šest “patriota” u zemljama NATO-a za Kijev. Moskva smatra da vojna pomoć neće promijeniti situaciju na frontu, već da će Ukrajinu ostaviti u dugovima.

Uhapšen osumnjičeni za pripremanje atentata na Zelenskog

Pomaganje u zavjeri za ubistvo i špijuniranje, krivična djela su zbog kojih su osumnjičeni ruski agenti.

Poljak, ruski agent je u udarnim vijestima ukrajinskih medija. Osumnjičen je za pripremanje atentata na predsjednika Volodimira Zelenskog.

Razotkrila ga je ukrajinska služba bezbjednosti, a uhapsila Poljska na svojoj teritoriji.

Zbog druge dvojice, uhapšenih agenata, osumnjičenih za špijunažu, šefica njemačke diplomatije Analena Berbok, pozvala je ambasadora Ruske Federacije u Berlinu.

Tužilaštvo navodi da je riječ o njemačko-ruskim državljanima koji se terete da su špijunirali u korist Rusije.

To nije sve. I službe bezbjednosti na Krimu su imale posla. Uhapsile su 12 pripadnika neonacističkog pokreta “Bijelo odijelo”.

Generalštab oružanih snaga Ukrajine je ponovio i potvrdio objavljivanjem snimka da je pogodio vojni aerodrom u Đankoju na Krimu. Uz ratni uspjeh i opaska, da “neprijatelj pažljivo krije broj pogođenih aviona i ljudstva”.

Njemački kancelar Olaf Šolc ne odustaje od potrage za “patriotima” Ukrajini. Poručuje da traži još šest sistema u zemljama NATO-a.

Šef Sjevernoatlanske alijanse Jens Stoltenberg kaže da iz američkog Kongresa stižu ohrabrujuće poruke pred predstojeće glasanje o paketu pomoći za Ukrajinu u vrijednosti od 61 milijardu dolara.

U Briselu će danas biti održan vanredni sastanak Savjeta Ukrajina-NATO, na kojem će učestvovati i ukrajinski predsjednik.

Međutim, Kremlj smatra da “bilo kakva” vojna pomoć Ukrajini neće promijeniti situaciju na frontu gdje je Kijev, tvrdi, u nepovoljnom položaju.

“Američka pomoć će ostaviti Ukrajinu u dugovima”, poručuje Kremlj.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content