Ruski recept za povećanje izlaznosti na izbore

Radio Titograd

27.02.2018, 00:00h

3 min

Rusko izdanje magazina za muškarce „Maksim“ krenulo je u „sopstvenu kampanju“ povećanja izlaznosti mlađe populacije na predsjedničke izbore u Ruskoj Federaciji, koji se održavaju narednog mjeseca. Glavni urednik Aleksandar Maljenkov ne želi da otkrije ko je naručilac ovih fotografija, što su zapadni mediji iskoristili da spekulišu kako je to dio Putinove tajne strategije.

Predizborni set „Maksimovih“ fotografija sa djevojkama u donjem vešu „koje čekaju građane na glasačkom mjestu“ mnogo je više uskomešao zapadne medije, nego ruske, a glavno pitanje koje „ih muči“ je ko stoji iza ovoga?

Svima je jedino jasno da je cilj da se mlađa populacija podstakne da izađe i glasa.

 

Aleksandar Maljenkov, glavni urednik ruskog „Maksima“, priznao je da u pitanju promocija predsjedničkih izbora kao deo „posebnog poslovnog projekta“, ali je ime klijenta, kao i finansijske uslove „zadržao za sebe“.

Uz atraktivne fotografije stoje i odgovarajući slogani, a jedan glasi:

Uz atraktivne fotografije stoje i odgovarajući slogani, a jedan glasi: „Čekam te u glasačkoj kabini“.

„Sve što se desi na glasačkom mjestu, ostaje na glasačkom mestu.“

Navodno je Maljenkov priznao da i njemu sve djeluje „pomalo apsurdno“, ali da je to „samo jedan od kompromisa koje je morao da napravi“.

„U početku djeluje malo strašno, ali ubrzo poželiš ponovo.“

„Dobrodošli u svijet odraslih.“

Ranije ovog mjeseca se pojavio i reklamni spot koji prikazuje devojku koja odbija da vodi ljubav sa mladićem jer nije glasao!

Njih dvoje se sastaju u noćnom klubu, dolazi do strasne scene u kojoj ga ona ljubi, a zatim pita: „Čekaj, imaš li ti 18 godina?“. „Da, ja sam odrasla osoba“, odgovara on.

 

Slijedi njeno pitanje: „Da li si glasao danas?“. Pošto dobija negativan odgovor, uzvraća mu da onda nije odrasla osoba i odlazi.

Još jedan zanimljiv spot je u etru ovih dana – trudnica uzima taksi u neviđenoj žurbi – izgleda kao da je porođaj počeo…

Ali ne, ona ne hita ka bolnici, već ka glasačkom mestu! 

Trudnica koja žuri na... Glasanje!

Trudnica koja žuri na… Glasanje!
 
 
 
 
 
 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.03.2023. u 20:17h

Sport, top2

29.03.2023. u 19:15h

Titogradske vijesti, top1

29.03.2023. u 15:28h

Titogradske vijesti, top2

29.03.2023. u 15:25h

Skip to content