Rusija o navodima predsjednice Moldavije: Tvrdnje neosnovane i nepotkrepljene

Radio Titograd

14.02.2023, 10:21h

< 1 min

FOTO: SHUTTERSTOCK

Rusija je danas odbacila optužbe predsjednice Moldavije Maje Sandu da Moskva planira da destabilizuje tu bivšu sovjetsku republiku uz pomoć stranih sabotera, među kojima su i građani Crne Gore.

– Takve tvrdnje su potpuno neosnovane i nepotkrepljene, navodi u sa opštenju rusko ministarstvo spoljnih poslova, prenose mediji.

Sandu je juče optužila Rusiju da planira da iskoristi strane sabotere da zbaci moldavsku vladu i onemogući njene aspiracije da se pridruži Evropskoj uniji.

Na konferenciji za novinare u Kišinjevu, Sandu je navela da su u te planove uključeni i državljani Rusije, Bjelorusije, Crne Gore i Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić negirao je tvrdnje predsjednice Moldavije i zatražio da organi te zemlje hitno dostave svaku informaciju koju posjeduju.

Nedjelju dana prije nego što je Sandu izašla u javnost sa tvrdnjama o zavjeri, predsjednik susjedne Ukrajine Volodimir Zelenski je rekao da je njegova zemlja doznala za planove ruskih tajnih službi o uništenju Moldavije, a informaciju su potvrdili i moldavski obavještajni zvaničnici.

 

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

Skip to content