Rukovodstvo LP i ove godine na Prajdu: Slobodni smo da živimo kako želimo i obavezni da štitimo i poštujemo život

Radio Titograd

20.10.2023, 10:24h

< 1 min

Foto:LP

Rukovodstvo Liberalne partije na čelu sa predsjednikom Vatroslavom Belanom i ove godine podržaće Montenegro Prajd koji se održava sjutra u Podgorici.

Predsjednik, sa potpredsjednicma i saradnicima prisustvovaće tradicionalno ovom događaju koji promoviše jednakost svih ljudi bez obzira na bilo kakve razlike i pravo svakog pojedinca na samoodređenje.

“Slobodni smo da živimo kako želimo i obavezni da štitimo i poštujemo život, uvjereni da jedino društvo u kojem se svako osjeća udobno, sigurno i srećno, može biti srećno društvo. Posebno ističemo značaj ovakve poruke i ovakvog događaja u teškim vremena za Crnu Goru kada se dovode u pitanje temeljna načela njenog građanskog i evropskog karaktera i vrijednosti koje smo decenijama gradili. U vremenu jačanja desničarskih politika, klerikalizma, fundamentalizma i svakakvih ekstrema, najbolji otpor jeste upravo sloboda i ljubav svih ljudi. Pozivamo zato sve političke lidere i one na najodgovornijim državnim položajima, da javno pruže podršku i pridruže se ovoj šetnji te pošalju poruku da je Crna Gora država otvorena za sve”, poručuje LP.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content