Rovčanin: EPCG će nastojati da ne dođe do poskupljenja struje

Radio Titograd

03.11.2023, 10:09h

< 1 min

Foto:EPCG

Elektroprivreda (EPCG) će nastojati da ne dođe do poskupljenja električne energije građanima, saopštio je njen direktor, Nikola Rovčanin.

On je, gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti, kazao da cijene nijesu povećavane ni u onim vremenima kada je bila energetska kriza i kada se struja uvozila.

“U konačnom ćemo vidjeti opredjeljenje svih struktura koje učesatvuju na računu i doći će se do određene formule”, rekao je Rovčanin.

On je dodao da je Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) najveća žrtva energetske krize imajući u vidu da mora da nabavlja gubitke elekrtične energije po jednoj cijeni, a da se plaća do dvostruko, trostruko nižoj.

“Crna Gora je definitvno jedina država koja je energetsku krizu preživjela bez rasta računa za građane, bez intervencija države i sa stabilnim energetskim kompanijama koje su poslovale sa profitom”, rekao je Rovčanin.

On je naveo da Crna Gora u ovom trenutku izvozi struju.

“Mi smo za ovih deset mjeseci izvezli oko 142 miliona, uvezli smo jedan dio. Uglavnom profit od izvoza/uvoza je trenutno 82 miliona eura. Prvih devet mjeseci smo završili sa profitom od 62 miliona eura. Ulazimo u posljednji kvartal koji treba da bude povoljan hidrološki”, naveo je Rovčanin.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

Skip to content