Rojters: Moskva pokušava da osujeti američku isporuku Kijevu; Peskov: Evropa će morati da se dogovara sa Rusijom

Radio Titograd

27.04.2024, 07:55h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Ruske trupe napadaju ukrajinske željezničke linije kako bi poremetile isporuku američkog oružja frontu, poziva se Rojters na izvor iz Kijeva. Pentagon najavljuje novu kupovinu PVO oružja za Ukrajinu u vrijednosti od šest milijardi dolara. Operacija u Ukrajini će se, prije ili kasnije, završiti uspjehom Rusije, a Evropa i Rusija će morati da se dogovaraju kako dalje, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

SAD će Ukrajini obezbijediti rakete “patriot”

SAD će Ukrajini obezbijediti rakete “patriot”, u okviru paketa dodatne vojne pomoći u vrijednosti od šest milijardi dolara, saopštio je Pentagon.

Rusija cilja ukrajinske željezničke linije vazdušnim udarima kako bi poremetila isporuku američkog oružja frontu i zakomplikovala vojnu logistiku, rekao je izvor iz kijevske obavještajne službe Rojtersu.

Unian javlja da Ukrajina povlači tenkove “abrams” sa ratišta jer ne mogu da ih zaštite od napada dronova.

Kijev je evakuisao dvije civilne bolnice zbog navoda šefa bezbjednosne službe bjeloruskog KGB-a da su u njima smješteni vojnici, što je izazvalo strah od vazdušnog napada.

U međuvremenu, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da Ukrajina i dalje može da dobije rat protiv Rusije, ali da bi saveznici morali više da se angažuju kako bi Kijev dobio podršku koju mu je Alijansa obećala.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je za grčku televiziju Skai da Grčka neće poslati Ukrajini ni “patriot” ni S-300, uprkos evropskim zahtjevima. Ističe da im je vojna oprema neophodna radi sopstvene odbrane vazdušnog prostora.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 20:40h

Magazin, Titogradske vijesti, top1

28.05.2024. u 20:02h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 17:45h

Skip to content