Rat dronovima, na meti silosi sa žitom; Borbe u dolini Dnjepra i Donjecku

Radio Titograd

17.08.2023, 07:03h

< 1 min

Foto:Guliver

Američki Stejt department osudio je ruske napade na silose sa ukrajinskim žitom i ponovio da Moskva treba da se vrati sporazumu o izvozu žita preko crnomorskih luka. Ruska paravojna grupa “Vagner” je registrovana u Bjelorusiji, a njene aktivnosti su označene kao obrazovne usluge, navodi se u bjeloruskom državnom registru pravnih lica. Litvanija je saopštila da zatvara dva granična prelaza prema toj zemlji.

Ukrajinske snage su se učvrstile na periferiji Urožajna nakon što su od ruskih snaga povratile naselje u regionu Donjecka, rekao je zamjenik ukrajinskog ministra odbrane.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da je velika grupa dronova ruske vojske ušla u ušće rijeke Dunav i uputila se ka rječnoj luci Izmail u blizini granice sa Rumunijom.

S druge strane, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je oborilo tri ukrajinske bespilotne letjelice jugozapadno od Moskve.

Tri osobe su poginule, nekoliko ljudi je ranjeno, a zgrade su oštećene u vazdušnom napadu velikih razmjera na zapadni region Ukrajine Lavov i sjeverozapadni region Volin.

Visoki zvaničnik NATO-a se izvinio i razjasnio svoje komentare, dan nakon što je javno rekao da bi Ukrajina trebala da preda teritoriju Rusiji u zamjenu za članstvo u NATO-u i prekid rata.

Šef kabineta generalnog sekretara NATO-a rekao je da je njegova „izjava bila dio šire diskusije o mogućim budućim scenarijima u Ukrajini i nisam to trebalo da kažem na taj način. To je bila greška”.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:42h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 12:44h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

22.09.2023. u 11:45h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 11:40h

Skip to content