Raško Konjević novi je generalni sekretar CUP-a

Radio Titograd

06.11.2023, 13:19h

< 1 min

Raško Konjević izabran je za generalnog sekretara Crnogorske unije poslodavaca.

Kako su istakli iz te organizacije, Konjević je izabran jer posjeduje referentno znanje iz privredne oblasti i ekonomske politike.

“Afirmacija socijalnog dijaloga, potreba da socijalni tripartizam postane osnova razvoja harmoničnog i prosperitetnog društva, njegova legalizacija kroz prihvatanje reprezentativnosti i snage CUP-a biće u fokusu aktivnosti koje su podržane na sjednici UO CUP-a. Iskazano je i uvjerenje da će premijer Milojko Spajić održati predizborno obećanje i u fokus svojih aktivnosti imati partnersku saradnju sa privredom i poslodavcima u cilju realizacije nagomilanih ekonomskih i socijalnih problema”, naglasili su oni.

Na sjednici su konstatovali i da je prethodna Vlada, “na žalost crnogorske privrede i društva, opstruirala proces legalizacije socijalnog dijaloga, zaustavljajući promjenu Pravilnika iz 2004. godine koji definiše postupak izbora i dokazivanja reprezentativnosti poslodavačkih organizacija”.

“U cilju sprovođenja ambicioznih planova za 2024. godinu, koji će odgovoriti zahtjevima privrede za ekonomskim reformama, a u težnji da se stvori povoljniji poslovni ambijent, UO CUP-a je donio niz odluka i inicijativa sa kojima će upoznati Skupštinu CUP-a koja se planira održati krajem godine”, poručili su iz CUP-a.

Izvor.antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content