Raonić: Preispitaćemo zakup parkinga i ostale ugovore

Radio Titograd

23.09.2021, 16:55h

3 min

Foto: rtcg.me

Novi generalni direktor RTCG Boris Raonić poručio je na sjednici Savjeta te kuće, da će svaki segment i ranija finansijska poslovanja detaljno preispitati. Članica Savjeta Marijana Camović Veličković zatražila je danas na sjednici od novog rukovodstva da preispita ugovore koje je sklapao prethodni menadzment, među kojima je i Ugovor o parkingu sa And 1.

Kada je, pod kojim uslovima i za koliko novca, raniji Menadzment RTCG dao u zakup parking ispred zgrade restoranu “AND1”, nije sasvim jasno.

Članica Savjeta Marijana Camović Veličković kazala je da nikada nijesu saopšteni detalji tog ugovora. Zamolila je Savjet i Menadzment da ga preispitaju.

-On važi do kraja sljedeće godine i po tome 1470 eura dobija TVCG za 35 parking mjesta. Ako znamo da oni namjanje po 50 centi naplaćuju po jedan sat, onda oni za tri dana bukvalno isplate ono što su dužni da plate Javnom servisu, a ostalo je sve čista dobit. To mislim da dođe po četiri centa obaveza prema RTCG po parking mjestu mjesečno. Neko je omogućio da se ti ljudi bogate na račuin RTCG-a-kazala je Camović Veličković.

Raonić je saopštio da su na osnovu izvještaja procjenitelja došli do cifre.

-Ja sam svakako taj i većinu ugovora preispitao, ali to je samo vrh ledenog brijega. Apsolutno sam saglasan da sve treba da bude predmet dodatnih revizija i analiza. Imaćemo priliku da izaberemo i komercijalne revizore. Finansijsko poslovanje biće predmet svih institucija koje su nadležne da to kontrolišu. I ne samo to, nego i za brojne druge resurse u vezi sa ovom kućom koji nijesu na adekvatan način poštovani- rekao je Raonić.

Javni servis raspisaće i tender za nabavku led video zida, vrijednosti 220 hiljada eura sa PDV, što je kako su naveli neophodan korak ka modernizaciji TVCG.

Savjet je saopštio i da je za emisiju Teleskopija mjesečno izdvajano dvije hijade eura, a da s druge strane još ne znaju koliko je novca izdvajano za emisiju Živa istina.

Usvojen Programsko produkcioni plan TVCG

Savjet RTCG usvojio je na današnjoj sjednici Programsko produkcioni plan TVCG, zasmetalo im je međutim što ih novi Menadzment nije konsultovao kada je uvodio nove emisije.

No, shvatajući važnost trenutka, članovi savjeta jednoglasno su podržali Programsko produkcioni plan. Amina Murić.

-Sa druge strane razumijem želju i impuls Menadzmenta koje imaju za cilj da vrate gledanost i povjerenje u Javni srvis, ja sam već dobila dosta pozitivnih kritika- kazala je Murić.

Zašto nije pokrenut disciplinski postupak protiv ekipe TVCG u vezi sa incidentom u Cetinjskom manastiru, kada su novinarka i kamerman Tatjana Šuković i Dragan Tomašević željeli da snimaju unutrašnjost tog zdanja, interesovalo je članicu Savjeta Marijanu Camović Veličković.

Menadzment je Savjetu dostavio informaciju da je zaposlenima ukazano na propust. No, Camović Veličković pita zašto je u tom trenutku direktor produkcije bio sa kamerom TVCG na terenu:

“Je li moguće da u TVCG nema snimatelja nego da direktor mora taj dio posla da radi, ako je tako to je veliki problem”.

Generalni direktor Boris Raonić još jednom je objasnio da zaposleni nijesu bili na zadatku koji se tiče RTCG. Upitan zašto nijesu pokrenuli disciplinski postupak Raonić kaže:

-Otišli su na svoju ruku. Postoji drugi dio stvari, šef produkcije kako može da bude kamarman to je bio jedan od razloga zašto se nije mogla dobiti informacija na vrijeme, a onda kada se nije dobila informacija prošao je rok od ri dana u kome se može od dana saznanja pokrenuti disciplinski postupak- kazao je Raonić.

Camović Veličković problematizovala je rok od tri dana, navodeći da je ipak 15 dana, no sada je , kazala je, svakako propušten.

Pokrenuta je i priča za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u RTCG i izgradnja stambeno poslovnog objekta na Starom Aerodromu.

Savjet je tražio da se članovima dostave sve odluke ranijeg Menadzmenta koje su dodsad donošene u vezi sa tim pitanjem, te su kazali da će se ubrzo, izjasniti o daljim potezima. Filip Lazović.

-Poučeni ranijim iskustvima negativnim, iz našeg društva uopšte ovo su jako osjetljive stvari i ne bih želio da iko od nas učestvuje u nečemu što nije sasvim jasno- istakao je Lazović.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  • NAJNOVIJE
  • NAJČITANIJE

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 09:17h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 09:12h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 09:06h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 08:54h

Titogradske vijesti, top2,

08:50h

Titogradske vijesti, top1

02.12.2021. u 08:42h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 08:36h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 08:29h

Skip to content