Raonić: Nastavljamo reforme, pokušaji urušavanja Javnog servisa bez uspjeha

Radio Titograd

11.11.2023, 18:07h

2 min

Foto:RTCG

Analizirajući medijsku scenu u Crnoj Gori, stiče se utisak da se napadi na Radio Televiziju Crne Gore intenziviraju tokom političkih previranja. Tako je na portalu “Vijesti” za desetak dana objavljeno maltene deset negativnih tekstova o Javnom servisu.

Sve se dešava u vremenu kada Javni servis dobija i pohvale i pozitivne komentare iz Brisela i brojnih drugih međunarodnih adresa. To se i vidi u novom izvještaju Evropske komisije, gdje se napominje da je RTCG nastavila da proizvodi politički uravnotežen sadržaj, uključujući i izborne periode.

Pritom, Televizija Crne Gore nastavlja s rastom gledanosti. Naša tri programa i oktobru zbirno su bili najgledaniji i ostvarili su više od 30 odsto udjela u gledanosti prethodnog mjeseca. Prvi program pratilo je 20,98 odsto gledalaca, a Drugi 5,89 odsto, pokazuju podaci M-tela. Uz Parlamentarni program u oktobru je bilo 5,46 odsto gledalaca. Po podacima kablovskih operatera, RTCG kanali su najgledaniji u Crnoj Gori. Tu su i odlični podaci kada je u pitanju posjećenost portala i praćenost na društvenim mrežama. Naš portal je za relativno kratko vrijeme došao u sam vrh kada je u pitanju posjećenost.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić, komentarišući najnovije medijske napade i pokušaje fabrikovanja afera i optužbi na račun Javnog servisa, rekao je da će RTCG nastaviti sa reformama.

“I ostaviti institucijama da daju odgovore na zloupotrebe onih koji organizuju kampanju protiv nas, a našim rezultatima i rastom daćemo im povoda za još više pokušaja kreiranja afera”, rekao je Raonić.

Raonić kaže da je cilj svih napada da se uruši Javni servis Crne Gore.

“Javni servis već dvije godine trpi kritike i kampanje, koje se intenziviraju u periodima političkih turbulencija. Obrazac, povod i epilog svih napada ukazuju da je cilj urušavanje ugleda Javnog servisa, kako bi se iz toga izvukla neka korist za organizatore. Mi ćemo nastaviti sa reformama, trpjećemo kritike i ostaviti institucijama da daju odgovore na njihove zloupotrebe, a našim rezultatima i rastom dati im povoda za još više pokušaja kreiranja afera”, naglasio je Raonić.

Od promjena u Javnom servisu do danas, rukovodstvo RTCG na meti je kampanje koja obiluje lažnim vijestima.

Posebno je važno naglasiti da je od kraja prošlog mjeseca na portalu “Vijesti” objavljivano oko deset tekstova o Radio Televiziji Crne Gore. U pitanju su tekstovi koji govore negativno o radu Javnog servisa i njegovom rukovodstvu. A ono što se prostim pregledom može utvrditi, od dolaska novog menadžmenta, na portalu “Vijesti” do danas objavljeno je čak preko 100 članaka gdje se negativno govori o RTCG.

U novembru ove godine, na televiziji “Vijesti” objavljeno je više priloga o navodnim “aferama” u Javnom servisu.

Već odavno u ovu hajku su uključeni i neki drugi, nacionalistički portali, koji opet, svakodnevno bombarduju javnost kritikama na račun Javnog servisa, u pokušaju da zaštite interese pojedinih političkih grupacija.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content