Ramina šala o tome ko bi koga napao: Hrvatska Srbiju, Srbija Kosovo, a Crna Gora bi mogla da se pravi mrtva

Radio Titograd

29.08.2023, 17:15h

< 1 min

 

Premijer Albanije Edi Rama bio je učesnik jednog od panela na Bledskom forumu na kojem su osim njega bili i predstavnici zemalja Zapadnog Balkana, Srbije, Kosova, Crne Gore, BiH i Sjeverne Makedonije, ali Hrvatske i Bugarske.

Slogan ovogodišnjeg foruma je „Solidarnost za globalnu bezbednost“, a na jučerašnjem panelu razgovaralo se i o evropskoj perspektivi zemalja na Balkanu i njihovoj „trci“ sa Ukrajinom u tome koja brže da napreduje ka Uniji.

Tu „trku“ iskoristio je i Rama našalivši se, ali je njegova šala, čini se otkrila odnose zemalja regiona, bar kako ih on vidi.

„Ko koga treba da napadne na ovom panelu kako bi brže dobio članstvo od Ukrajine. Bez sumnje, Bugarska bi lako mogla da napadne Sjevernu Makedoniju. Hrvatska bi lako mogla da napadne Srbiju, Srbija bi lako mogla da napadne Kosovo, a Bosna i Hercegovina bi mogla bez problema da napadne samu sebe“, rekao je Rama što je izazavalo smijeh u publici.

Rama je nastavio i rekao da bi Grčka sigurno sa zadovoljstvom učinila uslugu Albaniji i napala je, ako bi Albanija od nje to tražila.

„Crna Gora bi mogla da se pravi mrtva na plaži. I tako bi svi bili spremni da uđemo u voz sa Ukrajinom“, kazao je Rama uz aplauz.

Kako je dodao, zna da ovo zvuču pomalo mračno, ali, prema njegovim riječima, posle ove ruske priče s avionom svi su pomalo zbunjeni.

Izvor: Danas

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

28.09.2023. u 10:02h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:43h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:38h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:02h

Skip to content