Rajnke – Odović: Jačati partnerske odnose koji počivaju na evro-atlantskim vrijednostima

Radio Titograd

20.01.2024, 11:43h

< 1 min

Foto:Vlada CG

 

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Janko Odović, sastao se sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, saopšteno je iz MDUP-a.

Ambasadorka Rajnke je naglasila značaj ispunjenja obaveza Vlade Crne Gore usmjerenih ka vladavini prava, jačanju partnerskih odnosa koji počivaju na evro-atlantskim vrijednostima, te intenziviranju ekonomske saradnje i privlačenju američkih investicija.

Odović je, kako se navodi u saopštenju, upoznao ambasadorku sa ključnim prioritetima Ministarstva u narednom periodu, iskazavši uvjerenje da će njihova realizacija dati značajan doprinos efikasnom funkcionisanju pravne države, liberalizaciji poslovnog ambijenta i samim tim privlačenju ozbiljnih i stabilnih investicija, a sve to kroz skraćivanje administrativnih procedura i omogućavanja bržeg i lakšeg pristupa podacima građanima i investitorima.

Ambasadorka je iskazala interesovanje za pitanje restitucije i neriješenih potraživanja, između ostalog, i američkih državljana. U tom kontekstu, ministar je obavijestio ambasadorku o instutucionalnim pomacima, ostvarenim posredstvom novoosnovane Komisije za restituciju.

“Rajnke je pozdravila najavu ministra Odovića da će Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine fokusirati na vladavinu prava kao noseći princip sa posebnim osvrtom i podrškom projektu socijalnog stanovanja”, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 09:07h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:49h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:46h

Skip to content