Radulović: Sanirano klizište u Donjim Lugama

Radio Titograd

31.05.2024, 11:07h

< 1 min

Foto:Gov.me

 

Sanacija klizišta „Donje Luge“ koje se nalazi na regionalnom putu R-2 Berane-Andrijevica-Murino je završena i ovaj kraj konačno je dobio bezbjedan put, kazao je nakon obilaska gradilišta ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Ministar je kazao da je završena rekonstrukcija ispod puta, a postavljeni su asfalt i saobraćajna signalizacija.

“Sanacijom ovog klizišta omogućiće se bezbjednija i sigurnija veza Plava, Murina, Gusinja i okolnih naselja sa Andrijevicom i drugim djelovima sjevera Crne Gore”, rekao je Radulović.

Podsjetio je da je sjever države na listi prioriteta rada ove Vlade, podsjetivši da je raspisan pretkvalifikacioni tender za izradu glavnog projekta i izgradnju dionice autoputa Mateševo-Andrijevica, čija će izgradnja početi početkom naredne godine.

“Takođe, u toku je i izbor projektanta za izradu idejnog projekta Andrijevica-Boljare, sa rokom završetka od 14 mjeseci, nakon čega ćemo pristupiti izboru izvođača radova. U skladu sa planiranom dinamikom, očekujemo da već u prvim mjesecima 2026. godine izaberemo izvođača i nastavimo izgradnju autoputa od Andrijevice do Berana, čime će se značajno unaprijediti putna infrastruktura i ukupan razvoju ovog dijela Crne Gore”, poručio je Radulović.

Kako je saopšteno iz tog resora, izgradnjom dionice Mateševo-Andrijevica, vrijeme putovanja od Andrijevice do Podgorice skratiće se sa sadašnjih dva sata, preko Lubnica, na samo 35 minuta vožnje auto-putem.

(Foto: gov.me)
Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 12:52h

Skip to content