Radulović jedini priznao da je napao sugrađane, ali pod dejstvom kokaina

Radio Titograd

25.05.2023, 07:23h

3 min

Foto: UGC

Lazar Radulović juče je u podgoričkom Osnovnom sudom priznao da je početkom marta u Moskovskoj ulici u Podgorici fizički napao Davida Radusinovića i Miletu Petrovića i da je povod za incident bila majica navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda koju je Radusinović nosio.

On je ustvrdio i da je u vrijeme incidenta bio pod dejstvom kokaina.

Optuženi Matija Vlahović, Aleksa Grgović, Obren Kovačević i Petar Božović tvrdili su da nijesu krivi, s tim što je Vlahović pojasnio sudu da je Radusinoviću zadao ,,samo“ tri udarca.

Radulović je priznao krivicu i ostao u cjelosti pri iskazu koji je dao u istrazi pred tužiteljkom Nađom Martinović.

“Tačno je da sam u Moskovskoj ulici u Podgorici, u lokalu PC Gamer, fizički napao Miletu Petrović i Davida Radusinovića. Tačno je da je do napada došlo zbog dresa Crvene zvezde koji je Radusinović imao na sebi”, kazao je Radulović u istrazi.

On je tada pojasnio da pozadina incidenta leži u činjenici da je Radusinović nosio majicu Crvene zvezde u lokalu na čijim zidovima su bila obilježja kluba Budućnost što je iznerviralo njega i drugove koji su pripadnici navijačke grupe varvari“.

Ovaj optuženi je pred tužiteljkom ispričao da je Radusinovića prije njega napao jedan njegov drug čije ime nije htio da otkrije, a on se naknadno uključio u napad.

Radulović je kazao da je taj drug najprije Radusinoviću kazao da skine dres ili da izađe ispred lokala što ovaj nije učinio.

On je istakao da su Radusinovića i Petrovića tukli šakama, da ih nijesu šutirali ili udarali bilo kakvim predmetima.

Pri iskazu u istrazi ostao je i David Radusinović.

On je potvrdio iskaz Radulovića i opovrgao iskaze Vlahovića, Grgovića, Kovačevića i Božovića koji su pred sudom ustvrdili da u vrijeme incidenta nijesu bili u igraonici PC Gamer.

Radusinović je u tužilaštvu ispričao da je Vlahović bio prvi koji je uspostavio kontakt sa njim negodujući što na sebi nosi majicu crvene boje sa navijačima Crvene zvezde.

Prema njegovim riječima, Vlahović mu je kazao da skine majicu što on nije učinio.

“Nastavio sam da igram igricu i nasmijao se, nesvjestan situacije. Nakon toga, Matija Vlahović je ponovio mnogo glasnije da skinem majcu, nakon čega sam ustao i rekao drugu Milošu Durkoviću da prekine igricu”, ispričao je Radusinović. On je kazao da ga je udario Vlahović, a da su se onda priključili Radulović i Kovačević.

Ispričao je da je pokušao da se odbrani pomjerajući se prema izlaznim vratima i da je Lazar Maksimović bio jedini od njegovih drugova koji je ustao i stao između njega i napadača.

“U jednom trenutku, neko od njih je udario Lazara, ne znam ko, ali znam da se samo srušio. Vrata iza mene su se odjednom otvorila, probao sam da se okrenem. U tom trenutku, kako je Lazar bio na podu, Kovačević mi je zadao udarac u glavu i izgurao me napolje”, kazao je oštećeni.

Batinjanje Radusinovića se nastavilo i ispred lokala a napadačima su se pridružili Grgurović i Božović. Od siline brojnih udaraca on je izgubio ravnotežu i pao.

“Dok sam se nalazio na asfaltu, meni prilaze Radulović, Vlahović, Kovačević, Grgović i ovo N. N. lice, i počinju svi naizmjenično da mi zadaju udarce. Lazar Radulović me udario rukama i nogama nekoliko puta u ramena i leđa, a Vlahović palicom u glavu više puta. Kovačević rukama po tijelu nekoliko puta, Grgović rukama u predjelu glave nekoliko puta, tačnije šakama, a ovo N. N. lice, koje je bilo pored Radulovića izviše mene, takođe mi zadaje udarce rukama u glavu. Tu sam puzeći pokušao da se odvojim od njih, gdje sam nekih 10-15 sekundi izgubio svijest”, kazao je Radusinović.

Ustvrdio je i da mu je Vlahović nekoliko puta kazao: „Ovo je naš kvart, skini majicu, ubiću te“, nakon čega su ga Radulović i Kovačević podigli, a Vlahović mu je iscijepao majicu.

Advokati optuženih su prigovorili iskazu oštećenog, tvrdeći da njihovi branjenici

Božović, Grgović i Kovačević nijesu bili na mjestu događaja.

Vlahovići se izvinili Radusinovićima

Porodica Matije Vlahovića juče se u sudnici Osnovnog suda preko advokatice Maje Turković izvinila Davidu Radusinoviću i njegovoj porodici.

“Roditeljima Matije Vlahovića je izuzetno žao što se dogodio ovaj nemili događaj, i što je u istom učestvovao njihov sin. Njegovo učešće strogo osuđuju i ne opravdavaju i jako im je važno da oštećeni Radusinović bude dobro, a brigu za njegovo zdravlje od samog početka iskazala je i majka mog branjenika Matije Vlahovića, koja se telefonom iskreno interesovala za zdravlje oštećenog Radusinovića. Moj branjenik je spreman da snosi krivičnu odgovornost u granicama svog priznanja, ali ni više ni manje od toga”, rekla je advokatica.

Radusinoviću i njegovoj porodici izvinio se i Matija Vlahović tvrdeći da nikada ne bi uradio isto da može da vrati vrijeme.

 

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content