Radovanić: URA ne ucjenjuje, već javno i bez dileme saopštava svoje stavove

Radio Titograd

20.09.2022, 10:16h

< 1 min

I danas, nakon što je juče postignuta saglasnost oko mandatara, Demokrate pokazuju da je njihov jedini cilj da sabotiraju dogovor, te da je za njih svaki predlog URE – neprihvatljiv, saopštio je generalni sekretar URA Mileta Radovanić.

On je odgovorio poslaniku Demokrata Danilu Šaranoviću koji je poručio da Dritan Abazović nije garant prozapadnog puta.

– URA ne ucjenjuje, već za razliku od vas, javno i bez dileme saopštava svoje stavove, i oko sastava Vlade, i oko svih drugih pitanja. Vi za razliku od toga do danas ništa konkretno nijeste predložili, niti imate bilo kakav plan, osim da nanesete štetu URI i zaustavite Abazovića u borbi protiv mafije. Tako je bilo i kada ste srušili Vladu, vođeni ličnim a ne javnim interesom i animozitetom prema jednom čovjeku. I tu neozbiljnost vide građani, naglasio je on.

Kako je Radovanić dodao, smatraju da vanjske poslove treba da vodi URA i sačuva spoljnopolitički kurs kao što smo to radili protekle dvije godine.

– Nijeste valjda mislili da smo spremni da dovodimo u pitanje spoljnopolitičku orjentaciju Crne Gore, dajući je u ruke onima koji nemaju stav niti o jednom važnom državnom pitanju. Vaša netrpeljivost prema premijeru Abazoviću dovoljno govori o vama i problemu koji sami, nekako morate da riješite. Što prije ga riješite biće to na dobrobit svih građanki i građana Crne Gore, zaključio je on.

Podijeli na:

Magazin, top2

04.06.2023. u 16:13h

Titogradske vijesti, top2

04.06.2023. u 16:00h

Extra +, Titogradske vijesti, top1

04.06.2023. u 15:37h

Titogradske vijesti, top2

04.06.2023. u 12:39h

Skip to content