Radončić: Hapšenje Katnića i Lazovića je politički montiran proces

Radio Titograd

21.04.2024, 20:57h

2 min

Foto: Gradski portal

 

Sve ovo što se dešava, sa hapšenjem Milivoja Katnića i Zorana Lazovića je politički montiran proces, ocjenio je gostujući na Televiziji E novinar i publicista Šeki Radončić.

“Sjećate se one priče, tone i tone kokaina, cigareta, pa se svela priča na to je li Belivuk prošao na 24 sata crnogorsku granicu, a jeste uz dozvolu i molbu srpskih organa. Je li ispraćen – jeste. Ali je ključna stvar da je po pripremanom scenariju trebao da bude ubijen. Naši nadležni organi su spriječili njegove ubice”, rekoa je Radončić.

On se zapitao zar je neko želio da Belivuk bude ubijen u Crnoj Gori.

“Pa da ostane Belivuka su u Crnoj Gori ubili Crnogorci, odnosno Milo Đukanović jer može da svjedoči prtiv njih. Ne, Belivuk je vraćen, on je u zatvoru, i najavljivao je da će svjedočiti protiv Vladimira Putina”, dodao je Radončić.

 

Govoreći o slučaju terorizam u pokušaju, poznatijem kao državni udar iz 2016. Godine I reakcijama Kolaicije za budućnost Crne Gore na pismo koje je bivši glavni specijalni tužilac poslao sinu iz pritvorske jedinice, Radončić kaže da je na sceni klasična osveta Milivoju Katniću jer je dokumentovao i dokazao da je u Crnoj Gori planiran i pokušan državni udar.

 

“Gdje je Putin u toj priči. Milivoje Katnić je direktno sa svojim saradnicima dokazao da su državni udar organizovali Putinovi agenti. Osveta zato što je uspio da dokaže da su to radili ruski agenti, odnosno GRU, odnosno Vladimir Putin. U srcu Evrope imali ste pokušaj državnog udara i sada je suština ono što je brutalna ruska politika da se treba osvetiti”, smatra Radončić.

On je naveo da je Milivoje Katnić, koji od hapšenja u pritvorskoj jedinici štrajkuje glađu, životno ugrožen. Ponovio je kako je imao emboliju pluća, odnosno plućni infarct, te da se stanje pogoršalo zbog uslova u kojima se nalazi.

“Stanje je alarmantno, njegov život je ugrožen”, kazao je on i dodao da pismo koje je bivši specijalni tužilac posalo iz pritvorske jedinice svom sinu pokazuje da ga je pisao čovjek koji se ne boji smrti.

“To je pismo čovjeka koji čast stavlja ispred svega drugoga, pa i ispred života. To je čovjek koji u pismu govori da će ostati dosljedan i istrajati svemu tome”, rekao je on.

Kazao je kako vjeruje da će Crna Gora jednog dana Katniću dići spomenik, jer je spriječio krvoproliće u slučaju državni udar i pozvao građane da se, kako je rekao suprotstave samovolji Specijalnog državnog tužilaštva.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content