Radnička partija: Nakon novih mjera mnogi zakupci u tržnim centrima morali su da zatvore radnje

Radio Titograd

19.09.2021, 10:51h

< 1 min

Foto:Skupstina CG

Radnička partija je saopštila je da prava i sloboda izbora radnika u Crnoj Gori moraju biti zaštićena.

–  Nakon donošenja novih mjera koje su stupile na snagu 24. septembra, mnogi zakupci u tržnim centrima koji nijesu vakcinisani ili nemaju potvrde morali su da zatvore svoje radnje ili otežano vrše svoju djelatnost. Na ovaj način ugrožena je egzistencija više od 400 porodica. Veliki broj radnika i zakupaca obratio nam se ovim povodom iznoseći svoja iskustva poslovanja od kada su na snagu stupile nove mjere- navode iz Radniče partije na čijem je čelu Maksim Vučinić.

Kao glavni problem navodi se ,,mjera zabrane ulaska osobama koje nijesu imunizovane u tržnim centrima”, kao i da ih to dovodi u diskriminatorski položaj u odnosu na ostale privredne subjekte koji ne potpadaju u grupu ,,visokorizičnih objekata za širenje korona virusa”.

– I na kraju ako se po Ustavu ne smije ograničavati sloboda kretanja ljudi i ako je vakcinacija samo preporuka a ne Ustavom obavezujuća onda  su i mjere koje se odnose na tržne centre protiv ustavne.Smatramo da bi Vlada Crne Gore trebala da se uključi u rješavanja ovog problema kako bi se zajedničkim dogovorom došlo do najboljeg rješenja, gdje niti jedna strana nije na gubitku- navode iz Radničke.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  • NAJNOVIJE
  • NAJČITANIJE

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 13:46h

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 13:30h

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 13:26h

Skip to content