Radnici Željezare dobili obećanja da će novac Toščeliku biti uplaćen do srijede

Radio Titograd

30.07.2022, 13:22h

< 1 min

Predstavnici radnika nikšićke Željezare održali su sastanak u Vladi Crne Gore gdje su ih primili premijer Dritan Abazović, ministri Aleksandar Damjanović i Goran Đurović. Sastanku je prisustvovao i biznismen Miodrag Daka Davidović koji je zainteresovan za kupovinu fabrike. Radnici su nakon sastanka novinarima kazali da su dobili uvjeravanja od strane premijera i ministara, kao i Davidovića da će u srijedu biti uplaćen novac turskom vlasniku Toščeliku.

“Vidimo rješenje, čekamo do srijede, ali vjerujemo da je ovo završeno. Sastanak je bio na najvišem mogućem nivou tako da se nadamo da je agonija završena”, rekao je predsjednik sindikata Željezare, Ivan Vujović.

Oni će nakon konsultacija sa ostalim radnicima Željezare odlučiti da li će prekinuti protest na krovu fabrike u Nikšiću koji su započeli juče.

Vujović je zahvalio Abazoviću koji je i rano jutros došao u Nikšić.

On ističe da nemaju sumnje da će dogovor biti ispoštovan.

“Davidović je rekao da je i što se njega tiče to završena priča i mi znamo jer smo sarađivali s njim da će tako biti”, rekao je Vujović.

Radnici Željezare održali su juče zbor i nakon toga protest nastavili na krovu upravne zgrade, insistirajući da sa njima hitno razgovara premijer Dritan Abazović. Najavili su bili da će noć provesti na krovu.

Zatim se, kasno sinoć, Abazović oglasio na Telegram nalogu sa informacijom da je krenuo ka Nikšiću iz Rožaja gdje je govorio na manifestaciji Dani dijaspore – iseljenika 2022.

Na sastanku sa radnicima, Abazović je ponovio da su problemi u Željezari naslijeđeni i da treba raditi na tome da se poštuje dogovor koji je ranije postignut o statusu preduzeća i radnika.

Dogovoreno je da današnjem sastanku prisustvuju i ministri finansija i ekonomskog razvoja, Aleksandar Damjanović i Goran Đurović.

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Magazin, Titogradske vijesti, top1

08.08.2022. u 22:25h

Titogradske vijesti, top1

08.08.2022. u 21:36h

Titogradske vijesti, top2

08.08.2022. u 21:26h

Titogradske vijesti, top2

08.08.2022. u 20:30h

Skip to content