Radiće centar za prikupljanje viškova hrane

Radio Titograd

09.11.2023, 18:13h

2 min

Foto.RTCG

Sekretarijat za socijalno staranje dobio je vršioca dužnosti sekretara, a tu funkciju obavljaće Marina Medojević, koja je zamijenila Ivana Terzića. Kako je kazala Medojević odmah nakon što je imenovana počela je pripremu izmjena i dopuna programa rada i finansijskog plana za narednu godinu.

– Program rada sekretarijata za narednu godinu biće inoviran sa nekim novim programskim sadržajima orjentisanim na rješavanje gorućih problema najugroženijih sugrađana. Prioriteti u radu sekretarijata biće izgradnja kapitalnih projekata, odnosno zgrada sa stanovima za socijalno ugrožene i izgradnja centra za prikupljenje i distribuciju viškova hrane. U okviru tog objekta bismo osnovali i centar za pružanje socijalnih servisa – rekla je Medojević.

Ona je kazala da, osim ovih kapitalnih projekata za čiju izgradnju očekuju podršku ne samo Glavnog grada, već i Vlade i donatora, u program rada uvešće i neke nove servise.

– Osim toga uvešćemo i novi način rada koji će biti oslobođen partijskih uticaja i zloupotreba i orjentisan isključivo na najugroženije građane Podgorice. Moj cilj je da u Podgorici ne bude gladnih i da različitim mjerama socijalne politike olakšamo život tim ljudima i pokažemo da grad i država mogu i znaju da se suoče sa ovim teškim problemima. Svoje dugogodišnje iskustvo u radu sa najugroženijim djelovima populacije i iskustva iz dobrih primjera u regionu i Evropi ću pokušati da ugradim u kreiranje konkretnih mjera i politika u cilju ublažvanja ekstremnog siromaštva i kreiranja sistemskih mehanizama za podršku najranjivijim djelovima populacije. Saradnicima sam jasno rekla da je vrijeme zloupotrebe socijalne politike u partijske svrhe prošlost – kazala je Medojević.

Medojević kaže da im je sada jedini cilj da pomognu ljudima kojima je pomoć neophodna, bez obzira na politučku i bilo koje drugo opredjeljenje.

– To je bila i praksa humanitarne fondacije Banka hrane Crne Gore. Kada inoviramo program rada i finansijski plan obavijestićemo javnost o svim važnim detaljima – ističe Medojević.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:42h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:38h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:24h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 09:21h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 09:18h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 08:37h

Skip to content