Pućurica: Dragaš se sveo na PES-ovog Vladislava Dajkovića

Radio Titograd

25.04.2024, 12:49h

2 min

Foto:DPS

 

Odbornik DPS-a u SO Bijelo Polje Asmir Pućurica je kazao da je „Tihomir Dragaš, dežurni i gotovo jedini potpisnik saopštenja PES-a, koji se ovim angažmanom odužuje partiji koja ga je postavila, ni manje ni više, nego na čelo borda direktora Air Montenegro“. 

Toliko, kaže Pućurica, o čuvenoj meritokratiji i profesionalizmu „o kojima tako lijepo priča bajke nova vlast, dok sa druge strane svoje lojalne poslušnike raspoređuje po svim lukrativnim pozicijama u državnim preduzećima“.

„Razumijemo Dragaša da je u niskom startu da zasjedne u fotelju direktora još od ljetos, kada je odustao od poslaničke funkcije i stao u red za direktorsku, ali ipak malo dostojanstva nije na odmet, saopštio je Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih DPS i odbornik u SO Bijelo Polje. Dragaš koji je svoju karijeru započeo i gradio dvijehiljaditih u jednoj od tada najvećih državnih kompanija, u vrijeme vlasti DPS veoma dinamično napredovao i radio neko vrijeme i u Njemačkoj, sada se sveo na Vladislava Dajkovića Pokreta Evropa sad – i u tom kapacitetu, u kontinuitetu se sramoti saopštenjima koja potpisuje, a koja su nedostojna iole pristojnog i obrazovanog čovjeka“, kazao je Pućurica.

Ističe kako je „neobična želja da skoči sa menadžerskog mjesta u Bonu na direktorsko u Podgorici, osobu sa ozbiljnom stručnom karijerom pretvorila u čovjeka sa neozbiljnom i trećerazrednom politikom“.

„Na kraju, ponovićemo ono što je Dragaša najviše zaboljelo i vjerovatno motivisalo da reaguje – nepobitna činjenica je da PES, zajedno sa koalicionim partnerima, suštinski propagira antievropsku i anticrnogorsku politiku, što je dokazano nekoliko puta a najsvježiji primjer je glasanje u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope. To što PES podilazi političkim interesima bivšeg Demokratskog fronta, da bi ostvario svoje ciljeve, od čega je za sad jedini – da što duže ostane na vlasti, ozbiljan je problem. Građanima obećavate evropsku politiku, a pravite trule kompromise sa onima koji su protiv nje, to jeste nemoralno ali je jedini tačan opis trenutnih odnosa u vladajućoj većini“, zaključio je Pućurica.

 

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

20.05.2024. u 06:28h

20.05.2024. u 06:28h

Skip to content