Policija u Budvi spriječila ubistvo, uhapšena jedna osoba, pronađeno oružje sa prigušivačem, silikonske maske…

Radio Titograd

13.10.2023, 07:46h

2 min

Foto:UP

Policija u Budvi je spriječilia ubistvo i uhapisla M.A. (34) iz Jermenije. Sinoć oko 22.30 časova u ulici Slovenska plaža policija je uočila vozilo marke „VW Polo“ barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli, saopšteno je iz Uprave policije.

“Navedeno vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slijepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglao izašle tri osobe i dale se u bjekstvo. Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jednu osobu”, naveli su iz policije.

Potom su obaviještene sve raspoložive jedinice policije koje su upućene u ovaj dio Budve zajedno sa službenicima kriminalističke policije.

“Odmah je izvršena blokada grada i započeta intenzivna potraga za pomenutim osobama. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Budva izvršio uviđaj na licu mjesta”, ističu u policiji.

U vozilu su pronađena dva pištolja marke „Glock“ sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj „Škorpion“ sa prigušivačem i 17 komada municije, dvije silikonske maske kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje.

“Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog djela koje je spriječeno efikasnom reakcijom pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Budva”, zaključuju u policiji.

Vijesti su objavile da je policija oružje i maske pronašla u “golfu” u dvorištu nadomak nedovršenog hotela pritvorenog predsjednika Opštine Budve Mila Božovića.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 19:05h

Extra +, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 16:17h

Skip to content