Projektovana “popisna proizvodnja Srba” uz asistenciju Abazovićeve marionetske vlade srž maligne beogradske politike

Radio Titograd

16.10.2023, 09:48h

< 1 min

Foto:Građanska inicijativa 21. maj

Dolazak i govor srpskog patrijarha Porfirija samo je potvrdio koliko su nervozni velikosrpski planeri popisa. Porfirijeve koještarije o srpskoj duhovnosti začetoj u Podgorici samo dokazuju u kojoj mjeri je za beogradski režim i velikosrpsku političku klasu značajan crnogorski popi, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

Kako su ocijenili, projektovana “popisna proizvodnja Srba” uz asistenciju Abazovićeve marionetske vlade i neskrivena želja da se razgradi građanska država je srž maligne beogradske politike.

“Za neupućene to je sve više uočljivo i preko sve prisutnijih, iako slaboumnih, bilbord poruka, kao i po opštinskim spiskovima popisivača koji su obuhvatili gotovo sve funkcionere, rodbinu i aktiviste DF-a”. kazali su iz GI 21.maj.

Zato je, dodaju, smiješno slušati čelnike Monstata kada govore o uređenom popisu i “normalnom” statističkom procesu dok poručuju građanima da je bojkot popisa kršenje zakona, iako se radi o popisu koji je suprotan duhu i odredbama crnogorskog Ustava.

“U ovakvim političkim uslovima i nepovjerenju, ponovnoj nacionalističkoj pomami SPC i odvratnom miješanju od strane Vučićevog režima pitanje bojkota je pitanje opstanka građanskog ustava i neprihvatanja notornih asimilatorskih namjera. Ili da parafraziramo našeg Njegoša – “spuštasmo se mi na vaše uže, umalo se uže ne pretrže”. BOJKOT”, zaključuju iz Građanske inicijative 21. maj.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

Skip to content