Procesuirano više osoba zbog šumskih krađa

Radio Titograd

09.05.2024, 13:54h

2 min

Foto:UP

 

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima podnijela je više prijava i procesuirala nekoliko osoba zbog šumskih krađa.

Iz Uprave su rekli da su intenzivirane i iznenadne kontrole terena, nastavile da daju odlične rezultate u borbi protiv šumokradica, što, kako su kazali, predstavlja dodatni podsticaj da u narednom periodu nastave još jače.

“Zajedničkom uspješnom akcijom službenika bjelopoljske Uprave za gazdovanje šumama i lovištima i službenika Uprave policije, ovih dana su otkrivene dvije bespravne sječe i privremeno oduzete određene količine bespravno posječenog drveta, za koje osobe nijesu posjedovala valjanu dokumentaciju”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je u novoj akciji Uprave za gazdovanje šumama i lovištima sa službenicima policije, u ponedjeljak u Bijelom Polju, od druge osobe privremeno oduzeta određena količina hrastovog drveta u metricama, za koju osumnjičeni nije posjedovao nikakvu dokumentaciju.

“Dodatnim provjerama utvrđeno je da oduzeta drva potiču iz državne, neuređene šume u mjestu Veliki ravan”, kaže se u saopštenju.

Iz Uprave su rekli da su njihovi službenici iz Kolašina uspješno otkrili dvije bespravne sječe u gazdinskim jedinicama (GJ) „Rečinska Rijeka –Vranještica“ i „ Mušovića Rijeka“.

“Tokom kontrole terena, rejonski čuvar šuma otkrio je u GJ „Rečinska Rijeka–Vranještica“ bespravnu sječu 37 bukovih stabala. U GJ „ Mušovića Rijeka“ otkrivena je bespravna sječa 53 stabla bukve i utvrđen identitet počinilaca”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu predata je krivična prijava sa pratećom dokumentacijom na dalje postupanje.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković istakao je da će ovakve akcije biti svakodnevne.

„Nastavljamo uspješnu borbu protiv šumokradica, jer više nijedno bespravno posječeno stablo ne smije proći nekažnjeno. Poručujem da je kraj bezakonju i krađi u šumama i da ćemo braniti i odbraniti crnogorske šume od onih koji žele da ih unište,“ istakao je Rajković.

On je kazao da je nezakonito korišćenje najvrednijeg resursa Crne Gore prošlost i da će se kroz zajedničke akcije sa Upravom policije sigurno uspješno iskorijeniti bespravne aktivnosti.

 

 

Izvor:MINA

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content