Prijestonica dobila pozitivno mišljenje za izgradnju hotela Lokanda

Radio Titograd

02.04.2024, 09:40h

< 1 min

Foto:Prijestonica Cetinje

 

Agencija za investicije Crne Gore dostavila je Prijestonici Cetinje pozitivno mišljenje za projekat javno-privatnog partnerstva – Izgradnja (obnova) zaštićenog kulturnog dobra – hotel „Lokanda” sa parternim uređenjem Trga umjetnika (Studentski trg) i izgradnjom podzemne garaže sa dvije etaže.

“Time je Prijestonica postala prva lokalna samouprava u Crnoj Gori koja realizuje  projekat po modelu javno-privatnog partnerstva”, saopšteno je iz Prijestonice.

U obrazloženju Agencije se, pored ostalog navodi da je projekat javno-privatnog partnerstva predložen u skladu državnim i lokalnim ciljevima te da je predlog projekta pripremljen u skladu da članom 2 Zakona o javno-privatnom partnerstvu i u skladu sa Pravilnikom o obrascu analize opravdanosti javno-privatnog partnerstva.

Prijestonica Cetinje već dvije godine intenzivno radi na pripremi ovog važnog kapitalnog projekta.

“Završena je izrada Analize opravdanosti javno-privatnog partnerstva i nacrt ugovora o JPP, a shodno Strateškom planu razvoja Prijestonice Cetinje i Programu razvoja Prijestonice Cetinje za 2024. godinu planiran je početak realizacije projekta Izgradnje (obnove) hotela “Lokanda” sa parternim uređenjem Trga umjetnika (Studentski trg) i izgradnjom podzemne garaže sa dvije etaže”, ističe se u saopštenju.

Takođe u budžetu Crne Gore za 2024. godinu planirana su sredstva za početak realizacije ovog projekta.

“Uporedo sa tim radi se na pripremi tenderske dokumentacije i očekuje se da će najkasnije do maja mjeseca tekuće godine biti objavljena javna navabaka – otvoreni tenderski postupak za odabir privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu”, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Izvor:CDM

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content