Pretresi na Cetinju, više osoba uhapšeno

Radio Titograd

11.04.2024, 13:46h

< 1 min

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti ,,Centar”, uz snažnu podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene, u ranim jutarnjim satima izvršili su pretresanje više objekata koje, kako navode iz Uprave policije, koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantna lica, i sa njima povezana lica, na više lokacija na teritoriji Cetinja.

Sveukupne aktivnosti u planiranoj i sinhronizovanoj akciji rezultirale su hapšenjem četiri osobe i podnošenjem krivičnih prijava protiv pet osoba, dodaju iz policije.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti ,,Centar” aktivnost su izveli na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji u saradnji sa Forenzičkim centrom u Danilovgradu, a u koordinaciji sa Višim kao i Osnovnim državnim tužilastvom na Cetinju, tokom sveobuhvatne policijsko-tužilačke istrage, koja je proistekla kao rezultat istraga u krivičnim predmetima iz prethodnog perioda.

Osnovano se sumnja da su M.B. (29), V.K (34), P.K (20), M.K. (35), kao i M.M. (42), izvršili krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Po nalogu osnovnog državnog tužioca sva četiri lica su lišena slobode, dok M.M. nije pronađen i u odnosu na njega se sprovode potražne mjere i radnje u cilju lociranja i lišenja slobode”, piše u saopštenju.

Osobe koje su uhapšene će u zakonskom roku biti sprovedene na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju.

“Osumnjičena lica se u evidencijama Uprave policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi.

Službenici Uprave policije – Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju odlučnu borbu i intenzivne aktivnosti na svim nivoima, u cilju sprečavanja, otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela i stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za građane na teritoriji Crne Gore”, navode iz UP.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content