Presretnute četiri rakete kod Tel Aviva; Nepoznat broj poginulih u napadu na ambulantna kola u Gazi

Radio Titograd

04.11.2023, 07:20h

< 1 min

Foto:Printscreen

Pogođena ambulantna kola u Gazi, nije poznat broj poginulih – Izrael tvrdi da su ciljali teroriste, lokalne vlasti navode da su stradali civili. Izraelske vlasti navode da su sinoć kod Tel Aviva presretnute četiri rakete iz Gaze. Lider libanskog Hezbolaha tvrdi da ta militantna organizacija nema ništa sa napadom Hamasa na Izrael 7. oktobra i da je to isključivo palestinska stvar. Premijer Izraela Benjamin Netanjahu poručio je da nema privremenog prekida vatre koji ne uključuje oslobađanje svih talaca.

Ambulantna kola pogođena su u jučerašnjem vazdušnom napadu na Gazu. Ima poginulih, ali nije poznato koliko. Zdravstvene institucije u tom gradu navode da su se u kolima nalazili pacijenti iz bolnice Al Šifa, dok Izrael tvrdi da su u ambulantnim kolima bili “militanti”.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je tokom sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom zatražio humanitarnu pauzu u borbama protiv Hamasa u Gazi. Istakao je da se mora učiniti više na zaštiti palestinskih građana i naglasio da se rat ne sme proširiti na druga područja na Bliskom istoku.

Netanjahu je poručio da odbija bilo kakav privremeni prekid vatre u ratu protiv Hamasa koji ne uključuje oslobađanje svih talaca.

Lider libanske islamističke grupe Hezbolah Hasan Nasralah rekao je u svom obraćanju da Hezbolah nije znao ništa o napadu 7. oktobra.

Diplomatski izvori rekli su za Rojters da će Francuska sljedeće nedjelje organizovati humanitarnu konferenciju za Gazu. Francuski predsjednik Emanuel Makron potvrdio je da će se konferencija održati.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

04.12.2023. u 10:48h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:42h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:19h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 09:21h

Skip to content