Predsjednik MZ Boan: Sa prvim snijegom u totalnom smo kolapsu

Radio Titograd

23.01.2023, 16:25h

2 min

Stanovnici mjesne zajednice Boan u problemu su, kaže predsjednik MZ Tomaš Čurović.

“Snijeg je zatvorio mjesnu zajednicu, put Šavnik-Boan od subote ne radi, tek danas je uspio čistač da dođe, a dvije trećine mjesne zajednice nema struju. Ekipe CEDIS-a ne mogu da krenu dok se očisti regionalni put Šavnik-Krnja jela. Trećina MZ je nakaradnom podjelom Štrabaga dodijeljena sekciji sa Žabljaka…Mi smo ove godine sa prvim snijegom u totalnom kolapsu. Ne daj Bože ovih dana da se neko razbolio ili da je hitan slučaj bio…Nema struje što znači da će doći do oštećenja hrane”, kaže Čurović za Antenu M.

Čurović navodi da je saradnja sa Opštinom Šavnik besprekorna.

“Predsjednik Opštine Šavnik je učinio sve da proba Štrabag da nam očisti ovaj put. Pokušavali su ali…ide džip a ne može čistač da očisti put, nešto je nelogično i nešto se tu ne slaže, da li mašine nijesu u redu?”, navodi Čurović.

On kaže da su danas nakon što je čistač došao u Boan ekipe CEDIS-a krenule da pokušaju da otklone kvarove kako bi dobili struju.

“Neophodno nam je da nam obezbijede da se osposobi regionalni put Bukovica-Boan, da ga čisti sekcija iz Nikšića, a ne sa Žabljaka, za nekoliko dana kreće škola, kombi neće moći da ide”, kazao je Čurović.

Opština je kaže urgirala kod Uprave za saobraćaj da im omoguće čišćenje od Šavnika prema Bukovici.

“Međutim, kako smo obaviješteni, male su nam šanse, to su dodijelili žabljačkoj sekciji, koja je to dala privatnicima da čiste, tako da nam je od toga slaba vajda.

Tako da, padne li još snijega, jedan dio mjesne zajednice će biti odsječen od mjesnog centra.

Jedina alternativa je da molimo lokalnu upravu da nam očisti regionalni put koji je plaćen nekome da čisti. Siguran sam da će nam lokalna uprava izaći u susret ako ne htjedne da očisti Štrabag. Što se tiče lokalne uprave sa njima je saradnja odlična, ali što se tiče države katastrofa. Mi razumijemo da je prioritet održavanje puta Žabljak-Nikšić, ali ne mogu ni drugi putevi da budu danima neočišćeni”, kazao je on.

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

25.03.2023. u 23:01h

Titogradske vijesti, top2

25.03.2023. u 22:57h

Sport, top2

25.03.2023. u 22:53h

Titogradske vijesti, top2

25.03.2023. u 22:06h

Titogradske vijesti, top2

25.03.2023. u 21:48h

Titogradske vijesti, top2

25.03.2023. u 21:41h

Skip to content