Predsjednica Skupštine Glavnog grada upriličila prijem za 50 studenata Univerziteta Harvard

Radio Titograd

15.05.2024, 12:30h

< 1 min

Foto: Glavni grad

 

Predsjednica Skupštine Glavnog grada, dr Jelena Borovinić Bojović , juče je u Skupštini Glavnog grada ugostila pedeset studenata master i doktorskih studija američkog Univerziteta Harvard, koji su u okviru inicijative Balkan Trek doputovali u Crnu Goru.

Tokom svoje pozdravne riječi, dr Borovinić Bojović je istakla važnost Skupštine kao mjesta dijaloga i središta brojnih inicijativa koje promovišu društveni napredak – Kao predsjednica lokalnog parlamenta trudila sam se da u proteklih nešto više od godinu dana profilišem ovaj organ koji je mjesto produktivnog dijaloga i istovremeno generator brojnih ideja i inicijativa koje društvo pokreću naprijed. Skupština Glavnog grada veoma je prisutna u javnom diskursu, ne samo kada su u pitanju lokalne teme, nego i važni državni ciljevi kao što je spoljnopolitički prioritet naše zemlje – pridruženje Evropskoj uniji, čemu nastojimo da damo snažan zamah sa lokalnog nivoa – poručila je Borovinić Bojović.

Ona je izrazila svoje uvjerenje da će studenti koristiti svoje buduće ingerencije i pozicije koje će zauzimati kako bi analitički pristupali rješavanju problema, prije svega globalnih izazova, a kojima je neophodno pristupiti sa radoznalošću, otvorenošću ali i empatijom.

U toku same posjete, studenti su izrazili veliko interesovanje za upoznavanje ekonomske i političke situacije regiona. Postavili su niz pitanja iz različitih oblasti, ali su pokazali posebnu pažnju kada je u pitanju odluka predsjednice Skupštine Glavnog grada da profesiju zdravstvenog radnika promijeni i uđe u političku arenu.

Inicijativa Balkan trek okuplja učesnike iz više od 20 zemalja sa različitih kontinenata, među kojima su najbrojniji studenti iz SAD, Kine i Indije.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content