Predmet protiv Medenice dodijeljen sutkinji Nadi Rabrenović

Radio Titograd

17.02.2023, 15:19h

< 1 min

Predmet formiran protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, njenog sina Miloša Medenice, 14 fizičkih i jednog pravnog lica, dodijeljen je sutkinji Višeg suda u Podgorici Nadi Rabrenović, nakon što je sudija Zoran Radović, kojem je prvobitno dodijeljen predmet, tražio da ga izuzmu.

Naime, sudija Radović je na lični zahtjev izuzet s obzirom da je već donosio odluku u ovom predmetu prilikom potvrđivanja optužnice.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić. Okrivljeni koji su prisustvovali ročištu za kontrolu optužnice naveli su da su saglasni sa onim što su kazali njohovi branioci.

Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

Skip to content