Prašak za pranje veša ili tečni deterdžent – šta je bolje?

Radio Titograd

10.03.2023, 05:46h

< 1 min

Foto:DAN

Kad je riječ o pranju veša, gotovo svako ima omiljeni deterdžent. Neki preferiraju prašak za pranje, dok drugi radije biraju tečnu varijantu. Činjenica je da je prašak za pranje jeftinija opcija, ali koja je bolja?

Tečni deterdžent lijepo miriše, postoje razne varijante boja i mirisa i jednostavan je za korišćenje pa je mnogima to draža opcija. Loša strana tečnog deterdženta je cijena.

Dodatno je problematično to što mnogi ulivaju previše deterdženta u veš mašinu. To nije štetno samo za vaš novčanik nego i za veš mašinu, prenosi N1.

Prašak za pranje često je jeftiniji od tečnog deterdženta. Odjeća je čista, mirisna i prašak je obično dugotrajnija opcija u poređenju s tečnom varijantom. Mana kod praška je to što se ne otapa lako pri pranju veša na niskoj temperaturi pa može uzrokovati mrlje na vašoj odjeći ako ste ga uptorijebili previše, a nije se rastopio.

Šta je bolja opcija?

Sve u svemu, oba proizvoda imaju prednosti i nedostatke. Ali šta je bolje koristiti? Odgovor zavisi od temperature na kojoj perete odjeću. Ako veš perete na visokim temperaturama, koristite prašak. A kada odjeću perete na niskim temperaturama bolje bi bilo koristiti tečnu varijantu, piše Tips and Tricks. Na taj način uvijek imate čist veš, a veš mašina će trajati duže.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 12:04h

Titogradske vijesti, top1

23.03.2023. u 11:38h

Titogradske vijesti, top1

23.03.2023. u 10:43h

Skip to content