Potvrđena 20-godišnja kazna reperu zbog zlostavljanja djece

Radio Titograd

28.04.2024, 06:21h

< 1 min

Foto:Shutterstock

 

Američki sud potvrdio je 20-godišnju kaznu zatvora za repera R Kellyja zbog seksualnog zlostavljanja djece u Čikagu.

Repera nagrađenog Gremijem sud je osudio po tri optužbe za proizvodnju slika seksualnog zlostavljanja djece i tri optužbe za privođenja maloljetnika na seks.

U svojoj žalbi, Kelly je tvrdio da je prethodni i kraći rok zastare Illinoisa zakona za krivično gonjenje seksualnog zlostavljanja djece trebalo da bude primijenjen na njegov slučaj, a ne trenutni zakon koji dozvoljava optužbe dok je optuženi još živ.

On je takođe tvrdio da su optužbe, koje uključuju jednog optuženog, trebale da se sude odvojeno od optužbi vezanih za još trojicu optuženih zbog video dokaza koji su postali centralna tačka suđenja.

Tročlano vijeće Sedmog okružnog žalbenog suda SAD-a u presudi od petka navelo je da su porotnici oslobodili Kellyja po sedam od 13 tačaka protiv njega čak i nakon što su pogledali snimke zlostavljanja.

Sud je takođe odbacio Kellyjev argument da nije trebalo da bude  krivično gonjen jer su se optužbe pojavile, dok zakon Illinoisa zahtijeva krivično gonjenje za optužbe za seksualno zlostavljanje djece u roku od 10 godina. Vijeće je to označilo kao Kellyev pokušaj da u potpunosti izbjegne optužbe nakon što je “koristio složenu šemu da se žrtve ušutkaju”.

R Kelly je 2021. godine osuđen na 30 godina zatvora zbog vođenja lanca prostitucije i reketiranja. Centralno pitanje u vezi s izricanjem presude u Kellynom rodnom gradu Čikagu, bilo je da li će sudija narediti da 56-godišnjak odsluži kaznu istovremeno s ili tek nakon što odradi kaznu u Njujorku zbog osude za reketiranje i seksualnu trgovinu 2021. To bi bilo jednako doživotnoj robiji.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content