Potraga za tijelom djevojke koja se utopila nadomak sutomorske plaže

Radio Titograd

21.10.2023, 11:10h

< 1 min

Foto: Primorski

Nastavljena potraga za tijelom nesrećne djevojke koja se utopila juče na 20-tak metara od plaže u Sutomoru.

“Danas u 8:30 je nastavljena potraga za nestalom državljaninkom Moldavije. Tijelo djevojke su juče popodne odvukli talasi. Zbog nemogućnoati isplivljenja spasilčkih čamaca usled olujnog južnog vjetra traganje se vrši na potezu Ratac-Crni rt sa obale. Spaiocima iz UPSUL su se priključili i pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar kao i Sektora granične policije”, naveo je načelnik Službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić..

Prema riječima Lukšića, čim se talasi smire UPSUL će nastaviti potragu za djevojkom sa specijalnim skuterima i čamcima

Takođe, će se blagovremeno ukljuciti i ronioci Regionalnog centra iz Bijele i Vojno vazduhoplovstvo kada budu bolji vremenski uslovi, kazao je Lukšić.

Jedan od očevidaca drame na moru, za Primorski portal je naveo da je bio jako teško biti u blizini, ali bez mogućnosti da se priđe nesrećnoj djevojci.

“Ona se trudila da sačuva dasku. Uzaludno su joj spasioci sugerisali da pliva ka čamcu. Ona je plivala suprotno od čamca, u pravcu daske koju su nosili talasi. Izgubila je snagu. Utopila se na oči i ekipa za spasavanje i brojnih građana koji su bili na plaži”, naveo je sagovornk Primorskog portala.

Momak koji je bio sa njom je spašen jer je plivao prema čamcu.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 13:01h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:18h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:04h

Skip to content