Potpisan Memorandum sa 4iG Grupom, dogovoreno okončanje međusobnih sudskih postupaka i sporova

Radio Titograd

27.07.2023, 12:01h

< 1 min

Foto:Vlada CG

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i predsjednik 4iG Grupe Gellért Jászai potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i dogovorili okončanje međusobnih sudskih postupaka i sporova naslijeđenih akvizicijom društva ONE Crna Gora, provajdera mobilnih usluga.

„Iako je sporazum potpisan na obostrano zadovoljstvo ovo je situacija u kojoj je Crna Gora ostvarila veći benefit, dok su istovremeno stvoreni uslovi koji će učiniti da građani dobiju kvalitet usluge kao u Evropskoj uniji. Potpisivanjem Memoranduma sa grupom 4iG regulisani su odnosi kojim su za Crnu Goru sačuvane destine miliona eura”, kazao je premijer.

On je istakao da prisutnost ove renomirane kompanije u regionu i državi znači nove tehnologije, viši stepen sajber bezbjednosti i digitalizaciju javne uprave te izrazio očekivanje da je ovo samo prvi u nizu sporazuma koji će biti potpisan sa kompanijom kakva je 4iG.

„Memorandum o razumijevanju koji smo upravo potpisali predstavlja prvi korak dugoročne saradnje koja može osigurati aktivnu ulogu u digitalnom razvoju Crne Gore i posljedično povećanje ekonomske i društvene konkurentnosti“, rekao je Gellért Jászai, predsjednik 4iG Grupe, nakon ceremonije potpisivanja.

„Naše kompetencije i iskustvo stečeno u ICT sektoru daju nam mogućnost da na više nivoa podržimo ubrzanje digitalizacije u Crnoj Gori, od IT rješenja za javne usluge do telekomunikacionih usluga za stanovništvo i poslovne korisnike“, zaključio je on.

Memorandum o razumijevanju naglašava važnost telekomunikacija, a posebno sektora informaciono-komunikacionih tehnologija u društvenom i ekonomskom razvoju Crne Gore, kao i značajan potencijal digitalizacije i ekonomije zasnovane na tehnologiji u svrhu unapređenja održivog ekonomskog rasta.

Saradnjom bi takođe mogli biti obuhvaćeni razvoj infrastrukture i široko distribuiranje inovativnih rješenja.
Kako bi se postigli ciljevi postavljeni u „Strategiji digitalne transformacije Crne Gore 2022-2026“, saradnjom se može doći do rješenja u sektorima privrede, telekomunikacija i digitalizacije.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:43h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:02h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 07:50h

Skip to content