Poslanički klub PES: Vlada sačuvala ustavno pravo na sigurnost svakog građanina

Radio Titograd

13.03.2024, 17:34h

< 1 min

Izborom vršioca dužnosti direktora Uprave policije od strane Vlade osiguran je kontinuitet rada policije i sačuvano je ustavno pravo na sigurnost svakog građanina. Podržavamo odluku Vlade da u nedostatku prihvatljivog predloga ministra za v.d. direktora Uprave policije odluči da odredi kandidata sa najboljom biografijom i time spriječi da Brđanin nastavi da pokriva ovu funkciju jer nema podršku nijednog člana Vlade. Cijenimo da je ovim spriječena blokada sistema rukovođenja u Upravi policije, budući da ministar nije predložio drugog kandidata, što je bila njegova obaveza, naveli su iz poslaničkog kluba PES-a.

Važno je naglasiti da je dosadašnji, ali i budući rad tužilaštva na ključnim slučajevima iz oblasti organizovanog kriminala, tvrde iz PES-a, baziran na višegodišnjoj direktnoj saradnji Aleksandara Radovića sa Europolom, koja je rezultirala dobijanjem prepiski sa Sky aplikacije.

“Zbog profesionalnog ugleda i legitimiteta koji je stekao gospodin Radovića na ovom polju, zbog ključnog zalaganja da se Crna Gora ne nađe na sivoj listi Moneywall-a i činjenice da ima podršku Vlade, očekujemo upravo jos bolju saradnju policije i tužilaštva njegovim izborom za v.d. direktora, što već duže vrijeme nije bio slučaj sa Brđaninom. Svakako, očekujemo da će se u najkraćem mogućem roku sprovesti javni poziv za izbor direktora u punom mandatu, te da će Vlada dosljedno svojim principima kontinuirano raditi na punoj profesionalizaciji Uprave policije”, tvrde iz poslaničkog kluba ove partije.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content