Poslanici EP sa Bastijančićom: Vanredni parlamentarni izbori lijek za aktuelnu nestabilnost

Radio Titograd

07.03.2023, 20:15h

< 1 min

FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

Kriza kroz koju prolazi Crna Gora rješiva, ali su fer i slobodni, vanredni parlamentarni izbori prijeki lijek za aktuelnu nestabilnost, uz legitimisanje političkih evropskih, građanskih i progresivnih snaga, poručili su poslanici Evropskog parlamenta na sastanku sa savjetnikom Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za ustavni sistem i pravna pitanja Borisom Bastijančićem u Briselu, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

On se sastao sa poslanicima Evropskog parlamenta – Sunčanom Glavak, Tomislavom Sokolom, Željanom Zovko i Karlom Resslerom – u okviru dvodnevne službene posjete toj instituciji.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o neophodnim preduslovima za nastavak suštinskog napretka u procesu pregovaranja u ključnim segmentima društva, posebno u dijelu sveobuhvatne reforme crnogorskog izbornog zakonodavstava i pune funkcionalnosti pravosudnog sistema.

– Ohrabruje što i dalje postoji neskrivena, osnovana nada u proces proširenja u skladu sa zaslugama i rezultatima, uz snažno uvjerenje da istorijska šansa da postanemo prva naredna članica razvijene i uređene porodice evropskih naroda neće biti pretvorena u istorijski propust – zaključio je Bastijančić.

Poslanici Evropskog parlamenta su bili jednoglasni u ocjeni da je jedino ispravan i prirodan put Crne Gore i njenih građana – evropski put, da je njeno mjesto u Evropskoj uniji.

– Predstojeći važni izborni ciklusi u Crnoj Gori i postupanje državnih organa biće u fokusu pažnje država članica i institucija EU, sve sa najboljom željom da prođu u demokratskoj atmosferi i sa neupitnim rezultatima, zaključili su poslanici Evropskog parlamenta – saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 11:17h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 10:54h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 10:51h

Skip to content