Policija zbog kodeksa nije mogla da ispita advokaticu o SKY komunikaciji

Radio Titograd

13.02.2023, 13:36h

2 min

Foto:DAN

Advokatica Natalija Karadžić Perković  javila se  danas nadležnima u Centar bezbjednosti Podgorica radi davanja izjave u svojstvu građana a vezano za SKY komunikaciju koju tužilaštvo vezuje za pritvorenika Marija Miloševića.

Kako portal Dan saznaje, advokatica se po povratku iz inostranstva obratila policiji. Međutim, ona još nije zvanično razrješena od ovlašćenja da zastupa Miloševića u postupku koji se vodi pred podgoričkim Višim sudom. To je i bio razlog zašto nije mogla da da izjavu, jer je i dalje obavezuje ektički kodeks advokatske komore Crne Gore.

Podsjećamo, kako je portal Dan ranije izvještavao, u sudskom postupku za ubistvo Radomira Đuričkovića  pojavila su se dva spisa “SKY” komunikacije, za koje Više državno tužilaštvo ali i odbrana tvrde da su dokaz.

Za sada nema zvaničnih informacija da je od strane tužilašta neko saslušan povdom komunikacije koju je predala odbrana Marija Miloševića. Povdom komunikacije koju je predalo VDT advokatica Karadžić Perković se odazvala policiji.

Naime, ranije je odbrana Marija Miloševića predala “SKY” prepisku iz koje proizilazi da mu osobe koje vrše komunikaciju smještaju robiju. Međutim, VDT Željko Tomković je nedavno predao sudu takođe “SKY” prepisku u kojoj se, kako navodi VDT, odvija sporna komunikacija između Miloševića i vođe kavačkog klana Slobodana Kaščelana. U toj komunikaciji se pominje i smještanje svjedoka.

Portal Dan je imao uvid u raniji dokument za koji odbrana Miloševića navodi da je dokaz o smještanju njegove robije “od 40 godina” i u kojoj se navodi da ” neće kosti vaditi iz zatvora”. Takođe, imali smo uvid i u “SKY” prepisuku koju je VDT dostavilo sudu.

U toj dokumentu, koju je ranije tužilac Tomković dostavio sudu, se navodi da se komunikacija odnosi na:” davanje lažnog alibija Mariju Miloševiću i obezbjeđivanje lažnih svjedoka u krivičnom postupku koji se vodi pred višim sudom u Podgorici zbog ubistva Radomira Đuričkovića u Cetinju”.

Podsjećamo, advokatica Natalija Karadžić Perković je 11. novembra prošle godine od Višeg suda zatražila da istraži ko je osoba koja pod šifrom ,,B20712“ u kriptovanim porukama preko ,,Skaj“ aplikacije saopštava sagovorniku da će sve napraviti da Mario Milošević bude osuđen na 40 godina robije.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 12:52h

Skip to content