Policija traga za još dvije osobe zbog sumnje da su planirale likvidaciju u Budvi

Radio Titograd

04.11.2023, 18:17h

2 min

Foto:UP

Inspektori budvanske policije sklapaju mozaik, kako sumnjaju, planirane likvidacije koja je u tom gradu spriječena sredinom prošlog mjeseca, kada su uhapšeni državljanin Jermenije Artjam Mnatsakanijan i albanski državljanin P.X.

Nakon njihovog hapšenja, policija je identifikovala i njihovog saučesnika, Grka P. V., za kojim još tragaju. Kako je saopšteno, njih trojica su bili u automobilu koji je policija zaustavila i u kojem je pronađena oprema koja se uglavnom koristi prilikom likvidacija. Prema saznanjima “Dana”, istraga je ubrzo proširena i na osnovu pronađenih dokaza utvrđeno je da je pomenuta trojka imala još jednog saučesnika. On je identifikovan i policija traga i za njim.

Preliminarni rezultati istrage upućivali su da je meta najvjerovatnije plaćenih ubica bio državljanin Crne Gore, a sumnjalo se da je njegovo ubistvo trebalo da bude nastavak obračuna kotorskih klanova – “škaljarskog” i “kavačkog”.

Ipak, već nakon nekoliko dana pojavila se čvrsta sumnja da postoji mogućnost da je policijskom akcijom spriječena likvidacija stranog državljanina. Ova informacija potvrđena je “Danu” od izvora iz policije, ali zbog istrage nije nam saopšteno o kome je konkretno riječ.

Uhapšeni Jermen i Albanac, prema nezvaničnim saznanjima “Dana”, u dosijeima nemaju djela protiv života i tijela, odnosno nijesu osuđivani zbog ubistava ili ranjavanja. Jermen je, navodno, do sada robijao zbog razbojništava. Kako saznajemo, oni su se nakon hapšenja pred tužiocem branili ćutanjem.

Nakon hapšenja osumnjičenih, iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva, sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, spriječili likvidaciju i na licu mjesta lišili slobode M.A. (34) iz Jermenije.

– Policija je oko 22.30, u Ulici Slovenska plaža, uočila vozilo marke “polo” barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli. To vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slijepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglo izašla tri lica i počela da bježe. Pripadnici policije su sustigli jedno lice – saopštili su tada iz policije.

Odmah su obaviještene sve raspoložive jedinice policije, koje su upućene u taj dio Budve zajedno sa službenicima kriminalističke policije. Izvršena je blokada grada i započeta intenzivna potraga za pomenutim licima. Osumnjičeni Albanac uhapšen je kasnije na graničnom prelazu.

– Nakon utvrđivanja identiteta, policija je, po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog djela koje je spriječeno efikasnom reakcijom pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Budva – saopšteno je tada iz policije.

U autu silikonske maske i pištolji

U vozilu koje je presretnuto u Budvi, kako je saopšteno iz policije, pronađena su dva pištolja marke “glok” sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj “škorpion” sa prigušivačem i 17 komada municije. Pronađene su i dvije silikonske maske, više pari rukavica i garderoba za presvlačenje.

 

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content