Policija o prijetnji Brnovićima: Dva maloljetnika lažno prijavila da je oteta ćerka trenera FK Budućnost, tražili 20.000 eura

Radio Titograd

03.05.2024, 17:57h

< 1 min

Podgorička policija postupila je po prijavi  koju je podnijela M.B., supruga trenera fudbalskog kluba „Budućnost“, I.B., a u kojoj navodi da joj je sa zaštićenog broja telefona upućen poziv od strane nepoznate osobe da je njena maloljetna ćerka oteta u zamjenu za koju je tražen novac u iznosu od 20.000 eura, uz prijetnju po život i tijelo iste.

“M.B. je odmah po pozivu utvrdila da se njena ćerka nalazi u porodičnoj kući, na sigurnom, te je pristupila u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica kako bi prijavila slučaj”, kazali su iz policije.

Preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja cjelokupnog događaja, pripadnici podgoričke policije identifikovali su broj telefona sa kojeg je upućen sporni poziv oštećenoj i utvrđeno je da je vlasnik maloljetna osoba stara 13 godina, a sa kojim se u momentu pozivanja, nalazilo još jedno maloljetno lice, iste starosne dobi.

“Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ovih lica ne stiču elementi krivičnog djela budući da su identifikovana lica krivično neodgovorna zbog godina starosti”, naveli su iz policije.

Sa svim će biti upoznat Centar za socijalni rad i uprava škole čiji su pomenuti maloljetnici učenici, a koji će preduzeti dalje radnje iz svoje nadležnosti.

Izvor:

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content