Policajac na autu imao tuđe tablice, sumnjiče ga za falsifikovanje isprava

Radio Titograd

28.10.2023, 11:22h

< 1 min

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odeljenja bezbjednosti Nikšić su u saradnji sa službenicima Odeljenja za antikorupciju – MUP, procesuirali policijskog službenika granične policije Stanice 1 Nikšić – B.R. (41) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

“Preduzimajući mjere i radnje policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su 1. septembra ciljano zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke Mercedes ML sive boje nikšićkih registarskih oznaka kojim vozilom je upravljao gore navedeni policijski službenik. Tom prilikom protiv imenovanog je podnijeta odgovarajuća prekršajna prijava zbog učinjenog prekršaraj iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dok je predmetno vozilo privremeno oduzeto i bilo predmet sveobuhvatnih provjera”, navode iz UP.

Daljim provjerama utvrđeno je da navedene registarske oznake pripadaju putničkom motornom vozilu marke Wolkswagen „19E“ sive boje.

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću u fazi izviđaja preduzeli neophodne mjere i radnje u cilju dokazivanja krivičnog djela koje sveukupne aktivnosti su rezultirale podnošenjem krivične prijave protiv B.R. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Jedan od istaknutih prioriteta Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ jeste upravo podizanje nivoa stepena profesionalizacije policije i suzbijanja svakog oblika koji se odnose na neetičko ponašanje uključujući preduzimanje svih zakonom propisanih aktivnosti u dijelu koji se odnose na službenike policije koji su svojim postupanjem doprinijeli kompromitaciji policije kao jednog od nosilaca sistema bezbjednosti”, navode iz UP.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

Skip to content