Pokret solidarnosti sa Palestinom: Rezolucija o osudi izraelskih zločina u Palestini blokirana u skupštinskoj proceduri

Radio Titograd

27.02.2024, 17:03h

< 1 min

Mi aktivisti i aktivistkinje Pokreta solidarnosti sa Palestinom obavještavamo javnost da Peticija, koja je u rekordnrom roku od 24 časa sakupila dovoljan broj potpisa (7000), o iniciranju Rezolucije o osudi izraelskih zločina u Palestini je ostala blokirana u skupštinskoj proceduri. Razgovarali smo sa više poslanika iz više partija kao i predsjednicima poslaničkih klubova koji nisu pokazali spremnost da podrže Nacrt Rezolucije i na ovaj način odbili da daju podršku palestinskom narodu i osude zločine Izraela, kaže se na početku saopštenja Pokreta solodarnosti.

– Potreban je samo jedan poslanik od 81 koji bi nacrt Rezolucije stavio na razmatranje kod nadležnog odbora (Odbora za ljudska prava i slobode ili Odbora za međunarodne odnose i iseljenike). Nijedan poslanik nije pokazao spremnost da podrži ovu inicijativu građana, iako su ovoj Inicijativi prethodili zahtjevi građana sa velikih skupova podrške u svim gradovima u Crnoj Gori, kao i desetine hiljada građana koji mjesecima pružaju podršku i iskazuju solidarnost sa palestinskim narodom na različite načine. Odbijajući ovu inicijativu građana poslanici jasno pokazuju da neće podržati palestinski narod u Gazi koji se suočava sa etničkim čišćenjem, humanitarnom katastrofom, glađu, bolestima, svakonednvim i konstantnim bombardovanjima i granatiranjem, niti žele osuditi Izrael, okupatorsku silu, za zločine protiv čovječnosti, koja krši sva pravila i konvencije o ratovanju, međunarodno pravo, ljudska prava, UN rezolucije, oglušuje na mjere Međunarodnog suda pravde u Hagu i pozive međunarodne zajednice da hitno prekine rat u Gazi.

Dalje se navodi,,prema tome, mi građani i građanke Crne Gore, inteziviraćemo naše djelovanje, i u nedeljama pred nama nastaviti proteste protiv odluka i stavova poslanika i njihovih partija, kao i skupove podrške palestinskom narodu. Pozivamo sve građane i organizacije civilnog društva da nam se pridruže i uključe u naredne aktivnosti Pokreta solidarnosti sa Palestinom‘‘.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:35h

Titogradske vijesti, top1

23.04.2024. u 17:21h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 17:17h

Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 15:45h

Titogradske vijesti, top1, Uncategorized

23.04.2024. u 15:39h

Skip to content