Pogledajte: Srđan Popović izručen Crnoj Gori, snajperom ubio Gorana Đuričkovića, pa pobjegao

Radio Titograd

25.01.2023, 19:29h

< 1 min

Policija je danas realizovala ekstradiciju iz Austrije u Crnu Goru Srđana Popovića, državljanina Bosne i Hercegovine, kojeg je naša država potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora zbog ubistva Gorana Đuričkovića.

 

“Popović se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, podsjeća policija.

On je osuđen u odsustvu jer je, 27. oktobra 2015. godine, sa zidina Starog grada Budva snajperskom puškom ubio Đuričkovića, nakon čega se dao u bjekstvo.

“Srđan Popović se nalazio u zatvoru u Gracu gdje je boravio radi izdržavanja kazne zatvora zbog izvršenog krivičnog djela na teritoriji Austrije, krijumčarenje narkotika”, ističe policija.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su uz asistenciju Sektora policije posebne namjene sproveli predmetno lice u prostorije Uprave za izvršenje krivicnih sankcija radi izdržavanja kazne zatvora, shodno presudi Višeg suda u Podgorici.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:33h

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:04h

Skip to content