Podnijeta krivična prijava protiv Đikanovića zbog ugrožavanja sigurnosti Vučinića

Radio Titograd

14.11.2023, 18:42h

< 1 min

Foto:Radiotitograd.me

Službenici nikšiće policije podnijeli su u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv Ljubiše Đikanovića (36) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti doskorašnjeg predsjednika Odbora direktora EPCG Željezara Nikšić Maksima Vučinića.  

“Naime, dana 09. novembra 2023. godine postupajući po prijavi Ivana Čolakovića, odgovornog za poslove zaštite u „Elektroprivredi AD Nikšić, da je u prostorijama privrednog društva „EPCG Željezara Nikšić“ prilikom održavanja sastanka menadžmenta i radnika, u jednom trenutku Đikanović uputio uvrijedljive riječi prijeteće sadržine prema Milutinu Đukanoviću, preduzete su aktivnosti na rasvjetljavanju prijavljenog događaja”, kazali su iz policije.

Nakon toga, a u odnosu na medijske natpise, i izjavu Maksima Vučinića u medijima, da je ostavku na funkciju predsjednika u Odboru direktora EPCG-Željezara Nikšić, podnio nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, policijski službenici su samoincijativno formirali predmet u odnosu na istog, te preduzeli mjere na rasvjetljavanju ovih navoda, a što je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću, rezultiralo izjašnjenjem nadležnog tužioca da u radnjama Đikanovića ućinjenih prema Vučiniću ima elemenaka krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZ CG.

“Takođe, kako se nadležni tužilac izjasnio da u radnjama istog lica, Lj.Đ., učinjenih prema licu M.Đ. nema elemenata krivičnog djela, protiv istog će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 7 i člana 8 Zakona o javnom redu i miru”, navode iz policije.

 

 

Izvor:CDM

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content