Pod istragom više policajaca: Ko je trostrukom ubici otkrio gdje se skriva njegova supruga?

Radio Titograd

14.08.2023, 07:14h

2 min

Foto: Facebook

Više službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nalazi se pod istragom zbog moguće povezanosti s Nerminom Sulejmanovićem, višestrukim ubicom iz Gradačca, saznaje Klix.ba.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom u Tuzli trenutno sprovodi istragu protiv više osoba koje se mogu dovesti u bilo kakvu vezu s ubicom Nerminom Sulejmanovićem iz Gradačca. Kako saznaje Klix.ba, zbog moguće povezanosti s njime pod istragom MUP-a TK se trenutno nalazi i određeni broj policijskih službenika. U pitanju je, kako otkriva izvor, više osoba.

“Istraga se sprovodi protiv svih pripadnika policijskih snaga iz Tuzlanskog kantona, kako bi se utvrdilo postoji li veza između njihovog ponašanja i djelovanja i svega onoga što se dogodilo u Gradačcu”, kazao je izvor.

Istraga koja se trenutno sprovodi trebala bi otkriti i ko je ubici iz Gradačca otkrio lokaciju na kojoj se nalazila njegova nevjenčana supruga. Određene indicije postoje da je u pitanju osoba iz policije, međutim, sa sigurnošću se ne može tvrditi dok istraga ne bude završena.

Policajka otkrila lokaciju ubici?

Podsjetimo, juče je objavljeno da Tužilaštvo tuzlanskog kantona i MUP provjeravaju navode prema kojima je policajka DŽ.S. trostrukom ubojici Nerminu Sulejmanoviću otkrila lokaciju na kojoj se skrivala njegova nevjenčana supruga s djetetom. Po dobijanju ovih saznanja MUP Tuzlanskog kantona je odmah obavijestio postupajuću tužiteljku, navodi Dnevni Avaz koji tvrdi kako sve ukazuje na to da je policajka zaista otkrila lokaciju žrtve.

Tetka ubijene Zijada Vuković Pamuković potvrdila je ranije istom listu da se Nizama Hećimović kod nje s djetetom skrivala sedam dana.

“Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gdje se krije”, rekla je žena.

Tvrdi kako je samo policija znala za mjesto na kojem se Nizama skrivala.

“Nizama se žalila da ima problema i zato je i pobjegla kod mene sa djetetom od tog nasilnika”, rekla je tetka tragično preminule žene.

Osmi dan nakon što je pobjegla od njega, Sulejmanović ju je pronašao. Njeno stravično ubistvo prenosio je na svom Instagram profilu, a osim Nizame ubio je još dvojicu i ranio troje ljudi. Pred policijom je na kraju počinio samoubistvo.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 05:58h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 05:55h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 05:51h

Titogradske vijesti, top1,

15:42h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 12:44h

Skip to content