Plav: Zbog sinovih prijetnji, roditelji bježali od kuće

Radio Titograd

29.08.2023, 10:47h

2 min

Foto:Radiotitograd.me

Osnovno tužilaštvo podnijelo je optužni predlog proiv D.O. iz Plava zbog nasilja u porodici i porodičnoj zajednici, zbog čega se, odlukom sudije za istragu, u pritvoru nalazi od juna ove godine. Odluka o pritvoru potvrđena je i rješenjem Apelacionog suda.

U spisima se navodi da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni D.O. učinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret optužnim predlogom koji je podnijet 3.7.2023. godine. Iz iskaza svjedoka O.M., majke okrivljenog, koji je dala pred ODT-om u Plavu proističe da je okrivljeni 26.6.2023. godine došao kući nervozan i počeo da joj prijeti, da galami i viče na nju jer je u njegovom odsustvu sa svojim suprugom dovodila kod njih njegovog sina za vrijeme praznika. Okrivljeni je u tom periodu boravio na Primorju.

Kako je ispričala, u momentu kada je ona krenula da pobjegne iz kuće, sin ju je uhvatio za majicu, u predjelu grudi, pokušavajući da je privuče sebi, da bi je pustio kada se majica pocijepala, a ona iskoristila momenat da pobjegne iz kuće na oko 50 metara. Odatle je pozvala svog supruga na mobilni telefon i kazala mu šta se desilo, govoreći mu da pozove policiju, koja je nakon toga i došla po okrivljenog. Majka je ispričala i da sa okrivljenim imaju problem kad je nervozan i pijan i da tada ona i njen suprug bježe iz kuće i spavaju kod rodbine.

Njen suprug je u iskazu pred ODT-om kazao da je nakon telefonskog razgovora sa svojom suprugom, koja mu je rekla da je došao okrivljeni i da joj je prijetio, vrijeđao je i galamio na nju, pozvao sina, pokušavao da ga smiri i da mu je rekao da će zvati policiju, na šta mu je sin odgovorio “zovi, platićete mi”. I on je rekao da sa sinom imaju problem kada je nervozan i pijan i da su ga trpjeli sve ove godine jer im je jedinac, ali da su sada odlučili da ga prijave.

Okrivljeni je u odbrani koju je dao pred ODT-om priznao da je u Srbiji prekršajno kažnjavan zbog nasilja u porodici, zbog čega mu je izrečena prekršajna sankcija zabrana prilaska. Kazao je da često ulazi u verbalne sukobe sa svojim roditeljima. Istom prilikom, pred tužiocem su saslušani i svjedoci, policijski službenici F.E., D.H., Ši.O. i R.A., koji su u svojim iskazima izjavili da je okrivljeni prilikom privođenja prijetio roditeljima.

​Ocu i majci poručio da se sele

U spisima se navodi da je kontrolom prisustva alkohola u organizmu utvrđeno da je okrivljeni imao 2,07 g/kg alkohola u organizmu. On u svojoj odbrani pred tužiocem nije sporio da je kritičnom prilikom vikao na majku, da ju je rukom uhvatio za majicu, nakon čega je ona pobjegla iz kuće, te da je sa roditeljima imao više verbalnih sukoba i da je pred policijom rekao da ga roditelji ne čekaju i da se sele.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:42h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 12:44h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

22.09.2023. u 11:45h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 11:40h

Skip to content