Petorica uhapšenih na Vračaru pripremali ubistvo Luke Bojovića

Radio Titograd

10.05.2024, 19:09h

< 1 min

LUKA BOJOVIĆ  / – LUKA BOJOVIĆ – FOTO: EPA

Nova.rs nezvanično prenosi da su uhapšeni osumnjičeni da su spremali ubistvo Luke Bojovića, a u kom cilju su nabavili ilegalno oružje za izvršenje krivičnog djela.

Luka Bojović je 22. novembra 2022. godine došao u Srbiju nakon višegodišnje robije u Španiji. Nakon odslužene dvije trećine kazne, Bojović je u Srbiju došao kao slobodan čovjek, jer ga država Srbija, koja ga je decenijama označavala kao jednog od najuticajnih vođa balkanskog podzemlja, nije potraživala ni za jedno krivično djelo.

Bojović je u medijima označavan vođom zemunskog klana. Prema nezvaničnim informacijama, u današnjoj akciji je više od deset lica uhapšeno, ali su neka lica nakon saslušanja puštena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beogradu danas je saopštilo da su uhapšeni članovi kriminalne grupe zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i vršenja pripremnih radnji u cilju izvršenja krivičnog djela teško ubistvo.

Policija je danas na Vračaru prilikom hapšenja jednog člana kriminalne grupe koji je bio maskiran pronašla pištolj sa metkom u cijevi i spremnim za upotrebu. O hapšenju se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je saopštilo da su lisice stavljene ukupno petorici osumnjičenih.

Uhapšeni su Nikola P., Bogdan P., Filip K., Saša K. i Milan I. Četvorica se terete za pripremu teškog ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, dok se Milan I. sumnjiči za trgovinu drogom.

Iz MUP-a je potrvrđeno da su u toku pretresi na više lokacije i hapšenje osumnjičenih na teritoriji Beograda, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, u koje će biti privedeni.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content