Pet proizvoda za lice koje treba da izbjegavate prilikom izlaganja suncu

Radio Titograd

11.07.2024, 06:22h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Ljeto je posebna sezona u kojoj je potrebno obratiti veliku pažnju na rutinu njege kože zbog jakog uticaja sunca.

Dobro znamo koje proizvode tačno moramo da koristimo, kao što su kreme sa zaštitnim faktorom, ali se malo priča o onim koje bi trebalo da izbjegavamo. Naime, postoji široki spektar različitih sastojaka kozmetičkih proizvoda koji ne pogoduju koži tokom ljeta kada su temperature visoke, a sunčeva svjetlost jaka, piše Sensa.hr.

Ovo je pet vrsta proizvoda koje je potrebno da izbjegavamo kada boravimo na jakom suncu tokom ljeta.

Teški puderi i korektori

Teške i guste podloge mogu da začepe pore i uzrokuju akne, posebno kada se pomiješaju sa znojem. Bolje je koristiti lagane BB ili CC kreme koje pružaju laganu pokrivenost i hidrataciju.

Masni i teški hidratantni proizvodi

Bogate i masne hidratantne kreme mogu da budu previše teške za ljetnju upotrebu. Preporučuje se korišćenje laganih, vodenih hidratantnih ili krema baziranih na gelu, koje brzo upijaju.

Proizvodi na bazi alkohola

Tonici i drugi proizvodi koji sadrže alkohol mogu da isuše kožu i učine je osjetljivom na sunce. Umjesto toga, koristite nježne tonike bez alkohola.

Intenzivni parfemi
Teški, intenzivni parfemi mogu da budu previše za ljetnje vrućine i da izazovu iritacije na koži. Lakši, svježi mirisi ili toaletne vodice bolji su izbor za ljeto.

Proizvodi sa retinoidima i kiselinama
Iako su retinoidi i kiseline (poput glikolne i salicilne kiseline) odlični za eksfolijaciju i anti-aging, oni mogu da povećaju osjetljivost kože na sunce. Ako ih koristite, svakako nanosite visok SPF preko dana ili razmislite o pauzi tokom ljeta.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:53h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:46h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 11:39h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 10:28h

Skip to content