Pet namirnica koje će smanjiti bol uzrokovan artritisom

Radio Titograd

14.11.2023, 05:40h

< 1 min

Foto:Shutterstock

S temperaturama koje se približavaju nuli, mnogi pacijenti s artritisom bore se sa sve bolnijim i ukočenijim zglobovima.

– Hrana koja zagrijava povezuje se s osjećajem ugodnosti i potencijalno može pomoći u smanjenju boli uzrokovane artritisom jer potiče cirkulaciju i pruža protivupalne učinke – rekao je dr Sunni Patel.

Iako ne postoji čarobna hrana koja može izliječiti artritis, Patel kaže da uključivanje određenih namirnica u prehranu može pomoći u upravljanju simptomima, prenosi Index.hr.

Začini

Đumbir, kurkuma, cimet i bijeli lik prepuni su protivupalnih svojstava. Postoje brojni načini kako dodati te začine svim jelima, od supa i salata, do glavnih jela i kolača.

Tople supe i variva

Supe i variva od povrća, nemasnih proteina i kostiju mogu djelovati umirujuće na ljude koji se bore s artritisom.

Riba

Bogata omega-3 masnim kiselinama, masna riba, poput lososa, skuše ili srdela, može takođe smanjiti upalu i ublažiti simptome artritisa. Ako slijedite biljnu prehranu, Patel je rekao da su lanene sjemenke i orasi takođe dobri izvori omega-3 masnih kiselina.

image

TOpli čajevi i napici ublažavaju bol

-SHUTTERSTOCK

Topli biljni čajevi

Biljni čajevi poput kamilice, ruzmarina i koprive mogu imati protivupalna i umirujuća svojstva, što može pomoći kod artritisa.

Topli napitci

Express piše da čaj nije jedini napitak koji može pomoći u ublažavanju neugodnih bolova.

– Konzumiranje tople vode, biljnih čajeva ili toplog mlijeka s prstohvatom kurkume ili cimeta može biti utješno i umirujuće za bolove uzrokovane artritisom – rekao je Doktor Patel.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2,

15:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:44h

Skip to content