PES: Zvicer pobjegao za vrijeme Abazovićeve Vlade, a Mićunović dobijao koncesije

Radio Titograd

06.04.2024, 19:56h

< 1 min

Na osnovu prepiski iz Sky aplikacije, koja je dostavljena iz Europola, jasno je da su određene kriminalne organizacije imale ambicije da izazovu unutrašnji i regionalni haos, sa ciljem da direktno utiču na poredak vlasti.

Međutim, vođa kavačkog klana Radoje Zvicer je uspio da napusti zemlju za vrijeme Abazovićeve Vlade. Ako uzmemo u obzir da je vođa kavačkog klana u Sky prepiskama naglašavao koliko je logistički pomagao DPS, čijom je većinom predsjednik URA postao premijer, onda je omogućavanje njegovog bijega za vrijeme te Vlade, vjerovatno otplata dugova za premijersku poziciju.

Međutim, da slučajnosti nema, najbolji dokaz je i činjenica da je Branislav Mićunović koji je decenijama vodeća figura u organizovanom kriminalu u Crnoj Gori, od Amerikanaca stavljen na crnu listu, a od Abazovićeve Vlade nagrađen dobijanjem koncesije za priređivanje kazinskih igara na sreću u hotelu “Hilton”.

Zašto je iz zemlje od “ruke pravde” pobjegao i bivši policajac Ljubo Milović, još jedna zvijezda sky aplikacije, pitanje je za one koji se umjesto sopstvenom odgovornošću, nakon gubitka fotelja bave svakodnevnim trivijalnostima i tračevima na račun PES-a.

Kada uzmemo u obzir sve ove okolnosti, onda i ne čudi što je prilikom formiranja 43. Vlade sa zgrade Bemaksa ispaljivan vatromet. Takođe, onda tek ne čudi što je jedan od suvlasnika te kompanije, za vrijeme Abazovićeve Vlade slobodno šetao, dok je sada u pritvoru zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content