PES: Prepiske sa Medenicom objašnjavaju zašto DPS ne može i ne smije da se distancira od kriminalnih struktura

Radio Titograd

06.07.2024, 14:21h

< 1 min

– O razmjerama sprege pojedinih funkcionera bivše vlasti, a sadašnje opozicije, sa nekadašnjim vrhom sudskih, tužilačkih i policijskih organa, koja se zasnivala na grubim zloupotrebama radi opstanka na vlasti, svjedoče i skandalozne prepiske potpredsjednice „reformisanog” DPS-a Aleksandre Vuković Kuč i bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

“Ove prepiske, pored Skaj sadržaja, najbolje objašnjavaju zašto ni aktuelni funkcioneri DPS-a ne mogu i ne smiju da se distanciraju od kriminalnih struktura i lica osumnjičenih za razne oblike kriminala i korupcije.

Ne samo da nisu sposobni da se distanciraju, već su primorani da pišu peticije i traže puštanje na slobodu osumnjičenih lica, ne bi li ih na taj način ohrabrili da ćute o uslugama koje su vršili za nekadašnju vlast”, navode u saopštenju. 

Kako kažu, otud i ne čudi nekontrolisana nervoza u redovima DPS-a, te podgrijavanje i recikliranje prevaziđenih tema.

“Dok se ubrzava dinamika borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, i dok parlamentarna većina demonstrira političku vitalnost i jedinstvo, „reformisani” DPS panično i bezuspješno pokušava da nametne narativ o ugroženosti naše države i njenog evropskog puta. Sve sa namjerom da se skrene pažnja sa Skaj prepiski, ničije kuće, prvog miliona, Medenice, Katnića, Zvicera, Lazovića i mnogih drugih imena i afera, koje će u budućnosti biti izvedene na čistac.

Uzaludni pokušaji destrukcije političkog krila mafije neće spriječiti Crnu Goru, kao kredibilnu NATO saveznicu, naročito nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a, da postane prva sljedeća članica Evropske unije.

To će ubrzo potvrditi i mjeseci pred nama, a patriotizam će se, umjesto istrošenih i destruktivnih narativa, mjeriti unapređenjem životnog standarda i vladavine prava”, poručuju iz PES-a. 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:28h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:11h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:07h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:03h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:46h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 11:39h

Skip to content