PES: DPS poziva na kosponzorisanje rezolucije, a oni gorivom sponzorisali tenkove za vrijeme užasa u Srebrenici

Radio Titograd

06.05.2024, 17:28h

< 1 min

Foto:PES

 

Evolucija DPS-a od ratnohuškačke partije do evroatlantske, kao i poruke koje danas šalju imali bi smisla da su se “reformističke” snage nepovratno distancirale od dugogodišnjeg predsjednika, koji iza sebe ima upravo teret odgovornosti za ratne užase širom bivše Jugoslavije, ali i politička savezništva sa Dodikom i Vučićem, koja sada pripisuju drugima.

Za razliku od članova DPS-a, niko od članova Vlade iz PES-a nije imao nikakvu odgovornu ulogu u ratnim dešavanjima devedesetih. I zato je jako licemjerno da na kosponzorisanje rezolucije o genocidu u Srebrenici pozivaju oni, koji su gorivom sponzorisali tenkove za vrijeme užasa u Srebrenici. Pošto su u toku svoje vladavine bili uspješni jedino u stvaranju međuetničkih tenzija, DPS sada pokušava da profitira na temi koja je jako osjetljiva i za same žrtve genocida.

Ako postoji saglasnost da za zločine genocida nijesu odgovorni narodi, već pojedinci, što je konstatovano u presudama međunarodnih sudova, onda ne vidimo razlog zašto bi bilo kome smetala inicijativa da se u tom pravcu i precizira odgovornost?

 

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

20.05.2024. u 06:28h

20.05.2024. u 06:28h

Skip to content